tisdag 1 september 2020

VEGETARISK TACOPAJ


Ludvig var skeptiskt till hela idén med vegetarisk tacopaj. Han hade smakat någon tacofärs som inte alls imponerade. Han ändrade sig tvärt efter han smakat den här pajen. Den smakar nästan exakt som en vanlig tacopaj, absolut inget att klaga på. 

Jag måste säga att vegofärs funkar bättre för mig som inte är världsbäst på framförhållning. Jag tog fram den ur frysen och hällde den direkt i stekpannan. Helt perfekt! Pajen går ju så klart att göras även på vanlig köttfärs. 

Pajen blir härlig krämig och detta tack vare den goda blandningen av créme fraiche och spicy mjukost från Kavli. Krämig är det finaste ordet jag vet, näst efter bubbel...Tacopaj

Pajdeg

125g kallt smör

3 dl mjöl

2-3 msk vatten

Mixa samman allt och och knåda ihop till en deg. Plasta in och lägg i kylen i ca. 30 minuter. Kavla ut och täck en pajform. Tagga bottnen och förgrädda på 225 grader i ca 10 minuter. 

Fyllning

400g anamma vegofärs

1 påse tacokrydda 

1 dl vatten

1 rödlök

1 1/2 dl créme fraiche

1 1/2 dl Jalapeño-mjukost från Kavli

20st körsbärstomater

2 dl riven ost

Fräs färsen i olivolja och tillsätt strimlad lök. Rör ner tacokrydda och vatten. Låt allt småputtra i ca. 10 minuter. Blanda under tiden samman créme fraiche och mjukost. 

Häll i färsen i pajskalet och toppa med halverade körsbärstomater. Bred ut créme fraicheblandningen ovanpå och strö tillsist över rioven ost.

Grädda pajen på 225 grader i ca. 20 minuter, eller till pajen fått fin färg. 


Smaklig måltid!


//MalinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.