torsdag 26 mars 2020

SPICY TUNA MELT

Tonfisk på burk är inget jag köper särskilt ofta. Dock fick jag i veckan en plötslig craving på Tuna melts. Alltså toast med en spicy tonfiskröra. Konstig craving, men lätt åtgärdad. Hur spicy man vill ha den kan man anpassa genom mängden sambal oelek och chiliflakes man har i. 

Detta är en lättlagad maträtt som är perfekt att göra en kväll mitt i veckan. Inga dyra ingredienser och snabbt går det. Servera tillsammans med en fräsch sallad och saken är biff!
Tonfiskröra
1 burk tonfisk i vatten
1 dl créme fraiche
1 dl Helmanns majonnäs
1 liten rödlök, finhackad
2/3 dl majs
3 msk bostongurka
2 dl riven smakrik ost
2-3 tsk sambal oelek
chiliflakes
flingsalt & svartpeppar

Blanda créme fraiche och majonnäs. Tillsätt sedan övriga ingredienser. Smaka av med sambal oelek, chiliflakes, salt och svartpeppar. 

Lägg nu den goda krämen mellan två skivor valfritt bröd, smöra gärna de yttre sidorna på brödet, och grädda i en toaster. Eller ett våffeljärn, funkar minst lika bra. 
Röran är god även till bakad potatis. Eller när man inte riktigt orkar vänta på det kan man dela potatisen i halvor, snitta dem, ringla över olivolja och krydda dem med lite grillkrydda, salt & peppar. Sedan baka dem i ugnen tills de är mjuka inuti och fått lite fin färg på ytan. Smaklig spis!

//Malin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.