söndag 29 september 2019

HET FLÄSKYTTERFILÉGRYTA MED SAMBAL OELEK

Alltså ordet krämig, kan inte det vara ett av de vackraste orden som finns? Smaka på ordet, krääääämiiiiiig. Inte mycket som är krämigt som inte är gott. Lägg till ordet krämig i en beskrivning och jag är hooked. Det enda som tyvärr inte funkar för mig är krämig levergryta. Spelar ingen roll hur krämig den är, det är ändå inte gott. 




Kvällens middag var alltså krämig, en krämig gryta och till det jasminris och sallad. Mycket fint att avsluta helgen med detta kan jag meddela. Lars blev dessutom glad, för det blev lunchlådemat över till honom till veckans första dag. 

Het fläskytterfilégryta
1 fläskytterfilé
1 lök
1 msk kalvfond
1 msk soja
1 msk sambal oelek
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
flingsalt & svartpeppar
färsk persilja

Strimla köttet och bryn i omgångar i smör, salta och peppra. Blanda ner hackad lök och rör runt. Tillsätt fond, soja & sambal olek. Häll på vatten och låt småputtra i några minuter. Tillsätt grädde och créme fraiche och låt grytan småkoka i ca. 15-20 minuter. Finhacka persilja och rör ner i grytan. 

Servera grytan med ris och en sallad och alla blir glada. 






Smaklig måltid!

//Malin 

1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.