Kvällens middag var alltså krämig, en krämig gryta och till det jasminris och sallad. Mycket fint att avsluta helgen med detta kan jag meddela. Lars blev dessutom glad, för det blev lunchlådemat över till honom till veckans första dag.
Het fläskytterfilégryta
1 fläskytterfilé
1 lök
1 msk kalvfond
1 msk soja
1 msk sambal oelek
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
flingsalt & svartpeppar
färsk persilja
Strimla köttet och bryn i omgångar i smör, salta och peppra. Blanda ner hackad lök och rör runt. Tillsätt fond, soja & sambal olek. Häll på vatten och låt småputtra i några minuter. Tillsätt grädde och créme fraiche och låt grytan småkoka i ca. 15-20 minuter. Finhacka persilja och rör ner i grytan.
Servera grytan med ris och en sallad och alla blir glada.
Smaklig måltid!
//Malin
Jättegott.😋
SvaraRadera