Jag har, i samarbete med Smakbox, fått ta emot en fin matbox med produkter från Zeta. Av lite det goda i lådan trollade jag fram en helt otroligt god tomatsås. Såsen fick småputtra på spisen i 3-4 timmar, vilket gjorde att den blev riktigt mustig och smakrik.
Tomatsås á la Malin
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
2 msk torkad oregano
3 burkar körsbärstomater
2 msk grönsaksfond
2 msk balsamvinäger
2 tsk sambal oelek
2-3 nypor socker
flingsalt & svartpeppar
2 dl svarta urkärnade oliver
1 dl kapris
Massor av riven parmesan
Olivolja
Fräs hackad lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomatpuré och oregano. Häll i tomaterna och blanda runt. Krossa 3/4 av tomaterna och låt resterande vara hela. Tillsätt fond, vinäger och sambal oelek. Låt nu tomatsåsen småputtra på. Smaka efter hand av med socker, salt och svartpeppar. Såsen blir bättre ju längre den får puttra på. Tänk bara på att ha låg värme, så inte såsen bränner.
När tomatsåsen är klar blandas den med spaghetti och toppas med rikligt med riven parmesan, oliver och kapris.
Bon appetit!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.