Omelett med spenat, ruccola, tomater & parmesan
3 ägg
3 msk vatten
flingsalt
svartpeppar
1 msk olja
5 nävar färsk spenat
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
15 st körsbärstomater
ruccola efter tycke och smak
2 dl riven parmesan
Vispa samman smeten och ställ åt sidan. Fräs hackad lök, spenat, halverade tomater och vitlök i olja. Spara 1/3 av tomaterna till serveringen.
Häll på äggsmeten och sänk värmen. Fördela snabbt ut ingredienserna så att de ligger jämnt i smeten i pannan. Strö över hälften av osten och lägg på ett stort lock, för att lite snabbare "torka ut" ytan på omeletten.
Strö vid servering över ruccola, halverade tomater och riven parmesan. Dra även över några varv med pepparkvarnen.
Jag tycker att det är väldigt gott med lite crema di balsimico ringlat över omeletten. Gillar sötman den tillför till den salta osten, mmmm!
Smaklig måltid!
//Malin
Åhhhh så gott!!!
SvaraRaderaKram Jenny
Jaaa, mycket! <3
RaderaKram kram