God damn, så gott! Vegetarisk mat som denna kan jag tänka mig att äta ofta. Jag kände rent spontant att resterna inte borde följa med Lars till jobbet, utan sparas till mig. Men fick ju ge med mig, och sluta vara ego. Lars tyckte dessutom att detta var den godaste indiska maten han någonsin ätit, så visst ska han få med det till lunch i morgon.
Palak paneer med halloumi
2 paket paneer el. halloumi
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 krm cayennepeppar
390g krossade tomater
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
3 dl grädde
150g färsk spenat
flingsalt & svartpeppar
Hacka lök och vitlök och riv ingefäran. Fräs detta i olivolja tillsamman med kryddor och tomatpuré.
Tillsätt därefter krossade tomater, vatten och fond. Låt småkoka i ca. 5 minuter.
Häll sedan på grädden och låt det koka ca. 20 minuter tills såsen tjocknat något. Fräs under tiden kuber av halloumi tills den blir gyllene och blanda ner den i såsen tillsammans med spenaten. Låt det hela gotta till sig i några minuter. Smaka av med flingsalt & svartpeppar.
Vitlöksnaan 4 st
25g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
1/2 ägg
4 dl vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt & ägg. Rör ner mjölet lite i taget tills degen släpper från kanten. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca. 45 minuter.
Forma till 4 bollar som man sedan kavlar ut till en oval kaka. Baka av antingen i stekpanna eller i ugnen. Jag använde min pizzasten, vilket var suveränt! I ugnen gäller het ugn, typ 250grader.
När bröden är klara penslas de med smält smör med pressad vitlök i samt lite torkad ramslök. Mmmmm!
Receptet kommer från svt.se och programmet Profilerna.
Hacka lök och vitlök och riv ingefäran. Fräs detta i olivolja tillsamman med kryddor och tomatpuré.
Tillsätt därefter krossade tomater, vatten och fond. Låt småkoka i ca. 5 minuter.
Häll sedan på grädden och låt det koka ca. 20 minuter tills såsen tjocknat något. Fräs under tiden kuber av halloumi tills den blir gyllene och blanda ner den i såsen tillsammans med spenaten. Låt det hela gotta till sig i några minuter. Smaka av med flingsalt & svartpeppar.
Vitlöksnaan 4 st
25g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
1/2 ägg
4 dl vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt & ägg. Rör ner mjölet lite i taget tills degen släpper från kanten. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca. 45 minuter.
Forma till 4 bollar som man sedan kavlar ut till en oval kaka. Baka av antingen i stekpanna eller i ugnen. Jag använde min pizzasten, vilket var suveränt! I ugnen gäller het ugn, typ 250grader.
När bröden är klara penslas de med smält smör med pressad vitlök i samt lite torkad ramslök. Mmmmm!
Receptet kommer från svt.se och programmet Profilerna.
Ni måste måste måste testa detta! Alltså både gryta och bröd. Ni kommer inte att bli besvikna.
//Malin
Åh, så gott! Kram!
SvaraRaderaJa, fantastiskt gott faktiskt. Vill äta igen snart, mycket snart!
RaderaKram kram
Dottern älskar naanbröd. Detta ska jag testa att baka till helgen.
SvaraRaderaHoppas dottern blev nöjd! Jag har bakat det flera gånger, älskar också naan.
RaderaKram kram