söndag 9 december 2018

FLÄSKYTTERFILÉ I HET CHILISÅS


Här har ni ett recept på en riktigt god sås som ni kan göra till både kött och kyckling. Alltså såsen är så förbannat god att den med lätthet kan intas med sked. Känns som bästa beskrivningen som alla kan relatera till. 

Fläskytterfilé i het chilisås
1 st fläskytterfilé (aka benfri kotlettrad. Fungerar även lika bra med fläskfilé, el. kycklingfilé)
1/2 st gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl chilisås (Heinz)
1 dl grädde
1 dl mjölk
1dl créme fraiche
1 msk soja
1-2 tsk sambal oelek 

Skiva köttet, salta & peppra och bryn i smör. Tillsätt sedan strimlad lök och hackad vitlök. Låt få lite färg, men försiktig så det inte bränns vid.

Vispa samman alla ingredienser till såsen och häll i pannan. Låt småputtra i ca. 10-15minuter. 

Jag serverade tillsammans med ugnsrostad potatis och brysselkål. Jag har helt snöat in på brysselkål. Det är så gott! Här hade jag enbart olivolja, salt och peppar och bakade dem i ugn, men tycker även det är väldigt gott med lite sötma till brysselkålen. Att tillsätta lite lite sirap i stekpannan så de blir lite karamelliserade. 



Trevlig advent!


//Malin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.