Har inte så mycket att skriva idag faktiskt. Inga roliga anekdoter eller dråpliga minnen. Livet rullar på med doktorsbesök och hemskola. Ja, och massa tid tillsammans med Ludvig i detta underbara väder förstås!
Nu till ett hyvens recept på kylling. Mycket goda smaker i denna marockanska kycklinggryta. Ett hett tips från mig till er. Hoppas det ska smaka!
Marockansk kycklinggryta
4 kycklingfiléer
4 tomater
1/2 röd chili
2 msk ingefära, färsk
3 vitlöksklyftor
2 lökar
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1/2 butternutpumpa
700ml kycklingbuljong (vatten + 2 1/2msk kycklingfond)
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
380g blandade vita bönor
salt, svartpeppar & vitpeppar
Mixa samman en lök, tomater, chili, ingefära, sambal och vitlök till en röra.
Dela kycklingen i bitar och bryn i olivolja. Lägg åt sidan och fräs sedan en strimlad lök i lite olivolja. Tillsätt kryddor och fräs tills löken blivit mjuk. Rör därefter ner tomatröran och vänd runt. Tillsätt pumpan skuren i ganska stora bitar. Häll på buljong och rödvinsvinäger och låt grytan puttra på låg värme tills dess att pumpan är mjuk och kycklingen klar.
Skölj bönorna i sil och plocka ut de flesta små och söndriga bönor. Mosa dessa med en gaffel och lägg ner i grytan. Bönorna hjälper till att reda grytan något. Därefter tillsätts resten av bönorna och grytan är klar när bönorna är varma. Smaka av grytan med salt och peppar, både svart och vit.
Jag serverade grytan med cous cous som var tillagad i grönsaksbuljong. Jag tycker det blir godare när den får mer smak.
Smaklig måltid!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.