söndag 11 mars 2018

WOKAD MISOMARINERAD KYCKLING MED GRÖNSAKER & RISNUDLAR



Jag blev så betuttad i misomarinaden jag gjorde i förra veckan, att jag var tvungen att göra den igen i kväll. Kanske lite trist, men ni förstår ju att ni nu måste testa själva också. Upprepning är sättet att lära sig på, så jag upprepar. GÖR´T!

Den marinerade kycklingen fick i kväll åka ner i en härlig wok med risnudlar och grönsaker. Hm, upprepning även med risnudlar ser jag nu, men så får det bli. 

Misomarinad
1/2 dl vit misopasta
1/2 dl japansk soja
1/2 dl risvinäger
1 tsk sesamolja
1 msk färsk ingefära
flingsalt & svartpeppar


Mixa samman alla ingredienser till marinaden och häll över de strimlade kycklingfileérna. Låt marinera i några timmar. 

Kycklingwok med grönsaker & risnudlar
5 misomarinerade kycklingfiléer, strimlade
1 röd paprika
3 salladslökar
3 morötter
6 flower sprouts
300g risnudlar
1 msk japansk soja

2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 cm färsk ingefära
1-2 msk olivolja

Mixa vitlök, chili, ingefära och olivolja till en röra. 

Koka risnudlar enligt förpackningen, skölj i kallt vatten och klipp därefter i mindre bitar. Woka sedan kycklingen i wokpanna eller stekpanna. Var försiktig så den inte bränns. När klart så kan dessa läggas åt sidan en stund. 

Strimla morötterna & löken, dela paprikan i bitar och flower sproutsen i halvor. Woka därefter grönsakerna i olja på hög värme. Vänd runt hela tiden. Tillsätt sedan kycklingen och risnudlarna och blanda samman. Tillsätt vitlöksmixen och sojan. 

Redo att serveras med massa färsk koriander på toppen. 

Mixad vitlök, chili, ingefära & olivolja


Smaklig måltid!

//Malin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.