onsdag 7 mars 2018

RYGGBIFF PÅ BÄDD AV CANNELLINIBÖNOR & BLANDAD SVAMP

Jag har nu tre program som jag slaviskt följer på Netflix, Viafree och på Tv4play. När det gäller ett av dem, är det lika beroendeframkallande som de första säsongerna av SKAM var för mig. Släpps ett nytt avsnitt per dag, måndag till torsdag. På torsdagen är det lite vemodigt, eftersom jag måste vänta fram till måndagen för nästa avsnitt. Den serie jag har i åtanke är "Younger". Serien handlar om en 40-åring som låtsas vara 26år för att kunna få sitt drömjobb. Ja, låter kanske inte så spännande, men attans vad jag gillar den! Har ni sett? Vad tycker ni? Har ni inte sett så kan jag bara gratulera. Ni har då 30st avsnitt att kolla ifatt. 

Rättelse: 48avsnitt har sänds och nu väntar jag på säsong 5. Måtte den starta på måndag!!!
Det andra programmet jag djupdykt i är "The Big Family Cooking Showdown" på Netflix. Detta är ett matlagningsprogram där två olika familjer tävlar mot varandra i tre olika moment. Jag gillar allt med programmet och brukar ha på det när jag lagar mat. Våldsamt trivsamt! Zoe Ball och Nadiya Hussain är programledare med hjälp av en domarduo. 
Min tredje tv-last är "Jamie´s Quick and Easy food" som jag följer på Viafree. Jag vet att programmet även går på kanal8 kl.21 på onsdagar, men tider att passa passar mig dåligt. I denna programserie lagar Jamie Oliver middagar som endast består av 5 ingredienser, och det tar inte heller lång tid att få fram maten på middagsbordet. Så bra, så så bra! Receptet, eller i alla fall några av dem, hittar ni HÄRJag har hittills hunnit med att prova två recept från programmet och jag är nöjd med båda resultaten. Idag delger jag er ett av recepten. Utöver dessa 5 ingredienser använder han några få saker som man ofta har hemma i skafferiet, salt, peppar, rödvinsvinäger och olivolja. 
Ryggbiff på bädd av cannellinibönor och blandad svamp 2 pers
450g ryggbiff med fettkappa, från Gårdsbutik Thuresson
380g cannellinibönor 
400g blandad svamp (kantareller, ostronskivling & skogschampinjoner)
3 vitlöksklyftor
4 kvistar rosmarin, bladen
3/4 msk rödvinsvinäger
2 dl grönsaksbuljong
flingsalt & svartpeppar
olivolja

Skär bort fettkappan på köttet. Lägg denna i stekpanna och sätt på plattan på medium värme. Nu kommer fettet att långsamt släppa från kantbiten och detta fett blir perfekt att använda till att steka köttet i. 
Salta och peppra köttet och bryn det runt om. Lägg i ugnsform och ställ in i ugnen på 125 grader och använd köttermometer för att få till det bästa köttet, bör ligga nånstans mellan 64-70grader, beroende på hur man vill ha köttet. 

Ha kvar plattan på medium värme och fräs nu rosmarinen krispig i ca. 1/2 minut. Tillsätt sedan fint skivad vitlök och svamp. Fräs detta i ca. 5-8 minuter tills det fått lite färg. 

Häll i bönor, buljong och rödvinsvinäger. Jamie använder lagen som bönorna ligger i, men jag valde att använda buljong istället. Låt det hela småputtra i 5-10 minuter och smaka därefter av med salt och peppar. 

Servera på ett stort fat med bönblandningen i botten och köttet uppskivat ovanpå. Strö över lite färsk rosmarin innan servering. 
En annorlunda rätt, men fantastiskt gott!//Malin 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.