onsdag 31 januari 2018

STICKY CHICKEN OCH EN RADIOINTERVJU


Sticky chicken
6 msk rödvinsvinäger
4 msk honung
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1/2 tsk chiliflakes
flingsalt & svartpeppar

1 kg kycklingben
hett vatten
flingsalt
svartpeppar
rostade sesamfrön

Koka ihop alla ingredienser till såsen. Såsen ska tjockna något och detta tar ca. 10 minuter. 

Lägg under tiden kycklingen i ett durkslag, inte på varandra, och häll över hett vatten. Detta hjälper till att göra skinnet krispigt. Lägg därefter kycklingbenen i en ugnsform, salta och peppra och ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. 




Ta därefter ut kycklingen ur ugnen, pensla på såsen och strö över rostade sesamfrön. Spara även sås till serveringen. Ställ in kycklingen ytterligare 5 minuter. Sätt sedan ugnen på grill och låt kycklingbenen få lite extra färg. 




Vitlöksbröd passar till allt och äts av alla i familjen. Då sonen i princip inte åt någon kyckling eller ris för den delen, så var det bra att jag även gjorde vitlöksbröd. 

Jag mixade smör, vitlök, hackad persilja, franska örter, flingsalt och svartpeppar och bredde röran på gårdagens bröd från Feldts Bageri i Halmstad. Blev mycket gott!




I går besökte jag och Ludvig Halmstad och Radio Halland för en direktsänd intervju som handlade om Ludvigs kommande transplantation och då även min donation av njure. Ludvig var så duktig och berättade om hans känslor kring det hela. 

HÄR kan ni lyssna på utdrag ur intervjun. Hela intervjun finner ni på Förmiddag på P4 Halland och då 1h 8min in i programmet. I kväll blev vi intervjuade av GT/Expressen. Så håll koll under dagarna som kommer. Det är mycket nu... 




//Malin






2 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.