Tomt kylskåp och ett besök i butiken utan handlingslista, resulterade i ett lite längre besök på Willys och ett stort hål i plånboken. Som tur är även en riktigt god middag. Ni vet kanske sedan innan att asiatisk mat går hem väldigt väl här hemma. Ella blev överlycklig när hon hungrig, och ovetandes om middagen, slog sig ner vid matbordet.
Denna wok liknar det jag brukar fylla färska vårrullar med. Så förbaskat gott och något jag aldrig kommer att tröttna på!
Asiatisk nudelwok
500g kycklingfärs
4 st salladslökar
1 röd paprika
1 msk färsk ingefära
1/2 st citrongräs
1/2 spetskål
300g risnudlar
1 msk ljus soja
1 kruka färsk koriander
3 dl Cashewnötter
1 kruka färsk koriander
limeklyftor
Koka nudlar enligt instruktioner på förpackningen. Fräs färsen i naturell olja i wokpanna eller stekpanna. Häll på soja och dra några varv med pepparkvarnen. Lägg åt sidan medan resten av ingredienserna förbereds.
Krossa citrongräset med skaftet av en kniv och finhacka. Dela salladslök, paprika och kål och fräs i olja. Tillsätt färsen och sönderklippta nudlar. Häll nu över ca. 1 dl nouc cham-sås och vänd runt. Blanda till sist ner grovt hackad koriander.
Vid servering toppas woken av grovt hackade cashewnötter, färsk koriander och limeklyftor. Ställ även fram såsen och lite ljus soja.
Nouc cham
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
3 msk socker
1/2 dl hett vatten
1/2 dl fisksås
saften av 3 lime
Finhacka chili och vitlök och lägg i skål tillsammans med socker. Häll över hett vatten och rör tills sockret lösts upp. Tillsätt fisksås och limesaft och blanda samman.
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.