Lax i folie på grillen är ett starkt tips till er från mig. Folien gör att det är lättare att få en saftig bit fisk, då den inte blir riktigt lika känslig för att bli torr. Men du bör ändå kolla temperaturen på laxen och ta den från grillen när det ligger strax under 50 grader. Låter man sedan paketen stå några minuter så ökar temperaturen till perfektion. Det är förbaskat trist med torr lax, eller torr fisk över lag faktiskt.
Lax i folie 8 pers
1400-1600g lax
1 spetskål
500 g färsk spenat
5 salladslökar
1 dl citronolja från Gunnarshög (el. olivolja)
2-3 pressade citroner
dillpaste från Santa Maria Sverige (Hittas på Coop)
citronsalt/tångsalt från Mill&Mortar (e. flingsalt)
svartpeppar
smör
Skär laxen i portionsbitar, ca 150-200 g. Skär kål och salladslök i bitar. Lägg spenat, kål och lök på dubbla bitar aluminiumfolie. Salta och peppra samt ringla över lite citronolja och citronsaft. Placera laxen ovanpå och bred dillpaste Salta och peppra och klicka ut lite smör på varje sida om laxen. Vik ihop till ett litet paket och lägg på grillen. Svårt med tiden faktiskt, men kanske 10-15 minuter.
Kall citronsås
5 dl créme fraiche
skal av 1/2 citron
saft av 1/2 citron
1/2 msk flytande honung
3-4 krm gurkmeja
citronsalt & svartpeppar
Blanda samman alla ingredienser och ställ kallt i väntan på servering.
Blev en tur till Lilla Lis igen inför morsdagsmiddagen. Vilken lycka att ha svensk kravmärkt sparris så nära.
Sparris i ugn
sparris
olivolja
flingsalt
Lägg sparrisen på bakplåtspapper på plåt. Ringla över lite olivolja och tillaga i ugnen på 200 grader i ca. 12-15 minuter. Vänd runt bland sparrisen efter halva tiden. När de är lagom tillagade strös flingsalt och nymalen svartpeppar över.
Hade inte varit tråkigt med lite lax i lunchlådan i morgon, men tyvärr...
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.