Jag strödde över müsli på brödet innan gräddningen. Nästa gång ska jag testa att ta granola eller müsli i brödet också, i stället för havregryn.
Morots- & äppelbröd utan jäst
3 1/2 dl vetemjöl
3 1/2 dl grovt rågmjöl
2 dl havregryn
1 dl hela linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 krm salt
4 1/2 dl naturell yoghurt
3/4 dl mörk sirap
2 morötter
1 äpple
ca. 1 dl Granola, müsli eller havregryn till topping
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och sirap och blanda samman. Rör ner rivna morötter och äpple och blanda till jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i en brödform och klicka ner smeten jämn i formen. Strö över havregryn, granola eller müsli och baka brödet i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca. 60-70 minuter.
Smör är gott! |
God kväll!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.