söndag 2 april 2017

HEMMAGJORDA PASTARULLAR MED KÖTTFÄRSSÅS TOPPADE MED TOMATER OCH OSTCRÉME



Söndag, men det betyder inte söndagsstek hos oss. Har nog aldrig tillagat söndagsstek, i alla fall inte på en söndag. Borde jag det? Är det kanske det ultimata vuxentestet? Nä, hoppar det och tar vuxenpoäng på hemmagjord pastadeg i stället. Det är verkligen min grej just nu. Hur roligt som helst och galet gott! Har delat receptet tidigare så nu får ni en länk till det. Det är som vanligt Paolo Robertos recept. Ser ingen anledning att byta, när det fungerar så bra. HÄR hittar ni receptet på pastan och dessutom ett riktigt gott pastarecept. 




När pastan är gjord får den vila sig i form i kylskåpet inlindad i Ninjaplast, som för övrigt är den absolut bästa plastfolien. 


Köttfärssås
500g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
1 burk passerade tomater
1 dl vatten
2 tsk oregano
2 tsk timjan
flingsalt & svartpeppar

Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt färsen och bryn den tills den är tillagad. Blanda ner tomatpuré, kalvfond och soja. Häll i passerade tomater, vatten och de torkade kryddorna. Smaka av med salt och svartpeppar. 

Låt nu såsen puttra i ca. 20-30 minuter. Under tiden såsen småputtrar är det bra tid att kavla ut pastadegen. Man kan även använda färdiga färska lasagneplattor, om man inte kan, vill eller har möjlighet att göra egna. 

Lägg lite köttfärssås på pastaplattan och rulla ihop. 




Ostcréme
6 dl créme fraiche
3 dl riven smakrik ost
2 vitlöksklyftor
flingsalt & svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser till såsen. Bred ut lite sås på botten av en ugnsfast form, innan pastarullarna läggs ovanpå och toppas med halverade körsbärstomater.




Bred ut resterande sås ovanpå och toppa med riven ost. 




Ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. Håll koll så att inte ytan bränns. 




Flower sprouts är så gott! Är en slags brysselkål som ser ut som små blombuketter. Älskar dem verkligen, så goda. Fräs dem bara i lite smör och olivolja och salta och peppra lätt. Kan ätas som godis, eller i alla fall som snacks. Även snyggt att toppa de här pastarullarna med de små vackra buketterna. 



//Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.