Lite vitt vin i tomatsåsen är mitt heta tips till er. Det tar tomatsåsen till helt nya dimensioner, galet gott! Sås god nog att ätas med sked. Hade som tur var lite vin över efter "dammiddagen" i lördags. Inga svampar inte, mina vänner.
Köttbullar
500 g blandfärs
1/2 gul lök
1 dl grädde
1 msk kalvfond
2 tsk salt
2 krm kryddpeppar
1 krm vitpeppar
1 ägg
Finhacka löken och fräs mjuk i smör. Blanda färs med lök, fond, grädde, ägg och kryddor. Forma till bollar och bryn i smör, rikligt med smör!
Tomatsås
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (Mutti)
1 dl vitt vin
1/2 dl vatten
Flingsalt & svartpeppar
Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt tomatpuré, vin, tomatkross och vatten. Låt småputtra i ca. 10 minuter.
Häll sedan tomatsåsen över köttbullarna och låt det hela puttra vidare på låg värme i ca. 10 minuter.
Timjanskryddade rotfrukter
3 potatisar
2 palsternackor
1/2 kålråt
2 gulbetor
1 gul lök
2 tsk torkad timjan
1/2 dl timjansolja från Gunnarshög
flingsalt
Skala rotfrukterna och lök och skär i klyftor. Ringla över olja och krydda med timjan och flingsalt.
Smaklig spis!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.