torsdag 5 januari 2017

GRÖNKÅLSCOLESLAW MED MORÖTTER, ÄPPLE OCH VALNÖTTERJulen är över men grönkålen består, i alla fall den färska. Lite julig känsla men ändå väldigt framåtsyftande med grillad kycklingfilé och namnet coleslaw. Snart sommar ju, nu går det undan... Hm, vad säger jag. Snön har ju inte ens kommit, så sommaren lär dröja, för snö lär det bli. Men vid 4-tiden i dag var det ljust, det var det inte för någon vecka sedan, så nog händer det saker alltid. 


En riktigt god coleslaw, som inte alls bör glömmas bort då andra grilltillbehör tar plats. Så länge grönkål finns att fås tag på så bör man ha den här rätten i tanke, så det så!


Grönkålscoleslaw
2 dl créme fraiche
2 msk Hellmanns majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 tsk dijonsenap
2 morötter
1 äpple
3 stjälkar färsk grönkål
1 dl valnötter
flingsalt & svartpeppar 

Blanda dressingen till salladen genom att röra ihop créme fraiche, majonnäs, vinäger och senap. Salta och peppra lätt och ställ åt sidan. 

Repa grönkålen från den hårda stjälken och strimla fint. Skala äpple och morötter och riv morötterna grovt. Äpplet skär i smala stavar. Blanda samman detta och häll dressingen över och vänd runt. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i fin skål och strö över grovt hackade valnötter. 
Kycklingen penslades med den übergoda bbq-såsen från Red maple-sauces, innan den den stektes i grillstekpannan. Säljer dessa i min lilla presentbutik Annies Stuga, och de är vansinnigt goda hela året om. Funkar till det mesta faktiskt. Trevlig helg, igen!

//Malin


1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.