När färska räkor säljs för 139kr/kg på Hav52, måste man köpa. |
I går åt vi lite lätt julmat här hemma, vilket kändes riktigt riktigt bra. I dag kör vi däremot helt tvärtom och låter det asiatiska köket inspirera. Vilket i sig måste vara det absolut bästa köket, inte många fel där inte.
Det blir lite förberedelser innan själva wokandet, men håll ut för det färdiga resultatet blir riktigt riktigt bra.
Nudelwok med räkor (3 pers)
1 kg räkor
1 pkt risnudlar
1 broccoli
5 salladslökar
1 stor morot
1/2 röd chili
1 vitlöksklyftor
3 grönkålsblad
1 kruka koriander
1 msk sesamfrön
Dressing
2 lime, saften
4 msk fisksås
4 msk socker
1 röd chili
1 pressad vitlöksklyfta
Blanda samman alla ingredienser till såsen och rör tills sockret löst sig.
Skala räkorna och lägg åt sidan. Koka nudlarna efter instruktioner på förpackningen.
Ansa broccolin till små buketter. Strimla salladslöken och moroten och finhacka vitlöken och chilin. Skär av de mjuka bladen av grönkålen och skär i mindre bitar.
Fräs lök, vitlök, morot och broccoli i olja. Tillsätt grönkål och nudlar. Klipp nudlarna när de ligger i pannan, och blanda allt. Blanda i räkorna och häll över 3/4 av dressingen och hälften av koriandern och blanda samman.
Strö över resten av koriandern och sesamfrön före servering.
Smaklig måltid!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.