Passerade tomater
5 dl körsbärstomater
3/4 dl vatten
Dela tomaterna i halvor och lägg i kastrull. Häll på vattnet och låt småputtra i ca. 15-20 minuter.
Passera tomaterna genom en finmaskig sil. Släng bort de trista skalen och använd det goda.
Även fina citronpastan köpte jag på Hav52. Blir ju lite finare med en pasta med lite finess.
500 g kokt bläckfisk
1 liten rödlök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 morot
1/2 palsternacka
1 dl vitt vin
3 dl passerade tomater
Bladpersilja
flingsalt & svartpeppar
Skala och skär morot och palsternacka i små tärningar. Strimla lök och finhacka vitlök och chili.
Fräs morot, palsternacka, lök, chili och vitlök i olivolja i ca. 5 minuter. Tillsätt därefter bläckfisken och blanda runt. Häll på vin, passerade tomater och finhackad persilja. Låt småputtra endast en kort stund.
Tillsätt pastan och vända runt tills allt blandats ordentligt. Häll upp i fin skål och toppa med mer persilja samt riven parmesanost.
Smaklig spis!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.