söndag 2 oktober 2016

BACON, PARMESAN OCH TOMATFYLLD FILÉ MED GRÄDDIG VITVINSSÅS
Idéer till middag kan komma lite när som. I dag stod jag på passet Latin moves i Långavekaskolans gympasal i Glommen och fantiserade om parmesanost, samtidigt som jag tog ett salsasteg åt vänster. På högersteget bestämde jag mig för att baconet från Gårdsbutik Thuresson skulle användas tillsammans med lite av mina hemmagjorda soltorkade tomater. När passet var slut hade jag middagen klar för mig och det var bara att åka hem och sätta planerna i verket. 

Fylld filé med gräddig vitvinssås
1 fläskytterfilé (benfri kotlettrad)
1/2 pkt bacon 
1/2 dl soltorkade tomater
2 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
flingsalt & svartpeppar

Skär baconet i mindre bitar och stek tills krispigt. Lägg över på en bit hushållspapper. Riv parmesanen och finhacka tomaterna. Blanda ost, tomat, baconhack och en pressad vitlöksklyfta. 
Salta och peppra köttet och bryn i smör i samma panna som baconet stektes i. Köttet ska inte stekas klart, utan bara få färg. 

Skär en djup skåra i köttet. Fyll skåran med ostblandningen. Häll såsen vid sidan av köttet. 

Ställ in i ugnen på 175 grader i ca. 25-30 minuter. Använd gärna stektermometer för att få bra innertemperatur, som bör ligga på 70 grader. 

Ta upp köttet och skär i skivor. Lägg försiktigt tillbaka köttet i såsen. 

Sås
3 dl grädde
3/4 dl vitt vin
20 g smör
1 tsk flytande honung
flingsalt & svartpeppar

Häll vinet i stekpannan du stekte köttet i. Häll över i en kastrull. Vispa i grädde och smör och låt såsen puttra på i ca. 10 minuter. Smaka av såsen med honung, salt och svartpeppar. Låt såsen puttra vidare i ett par minuter. Måndag i morgon, men misströsta inte, snart helg igen...

//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.