torsdag 1 september 2016

HUEVOS RANCHEROS MED FÄRSK KORIANDER


Lite mer vegetariskt är målet för hösten. Inget svårt mål, för attans så mycket gott det finns att göra. Detta är en favorit i repris, som kan varieras hur mycket som helst. Grunden är en ganska så het tomatsås och ägg. Vad man sedan väljer att lägga till är helt valfritt. Så attans bra! 

Dottern valde att ha pasta till den heta tomatsåsen. Ägg är inte hennes favorit. Hon lade dock till ännu mer av den heta såsen. Hon älskar stark mat den lilla tokan!

Jag älskar den här maträtten! Lätt och vansinnigt gott. Man kan även servera med bröd, om man vill ha lite extra mättnad eller helt enkelt har bakat ett fantastiskt gott bröd! 

Huevos rancheros
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 burkar skalade hela tomater (Mutti)
5 tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk chiliflakes
1/2-1 röd chili
3 tsk sambal oelek
3 tsk Louisiana Jalapeno hot sauce
1 dl röda linser
flingsalt & svartpeppar
4 ägg
färsk koriander

Finhacka löken och vitlöken och fräs i olivolja och smör. Rör ner tomatpuré och sambal oelek och tillsätt därefter tomaterna, både i burk och färska. Krydda med chiliflakes, flingsalt och svartpeppar. Smaka av med den heta jalapenosåsen. Låt småputtra i ca. 25 minuter. När 15 minuter återstår hälls de avsköljda linserna ner i såsen. Lägg gärna på ett lock och låt puttra vidare tills dess att linserna känns lagom mjuka. Var försiktig så att inte tomatsåsen bränns fast. 

När linserna är mjuka är det dags för äggen att åka i. Gör fyra urgröpningar i såsen och knäck försiktigt ner äggen. Sänk värmen och vänta till äggen känns klara. Lägg eventuellt på ett lock för att påskynda processen. 

Hacka en kruka koriander och strössla på toppen. Jag valde även att ånga lite broccoli och ha upptill. 


I morgon är det fredag och min fina fina son fyller 10 år. Modiga och tåliga Ludvig som varit med om så mycket. Har ni tid så gå gärna in och läs mitt tidigare inlägg om Ludvig. HÄR hittar ni det! 


//Malin




2 kommentarer:

  1. Stort grattis idag till Ludvig på tioårsdagen! :-) Jag kommer ihåg när jag själv fyllde tio, bästa presenten var ett tjockt, chockrosa diadem i siden. ;-)

    Huevos Rancheros är så himla gott! Men jag skulle nog allra pallra 3 tsk tabasco och en chili, jag är värsta mesen när det kommer till stark mat... Hoppas att ni får en jättehärlig dag tillsammans!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, diadem säger du. Det måste Ludvig ha missat på sin önskelista. Får bli till jul...

      Hos oss är jag den mest känsliga. Men blev inte så starkt faktiskt. Ella lade ju dessutom till extra, hon klarar hetta bäst av oss fyra.

      Kram kram <3

      Radera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.