Våra grannar har ett prima äppleträd som dignar av gröna äpplen. Vi kan när som helst plocka äpplen där, finemang! Så i dag har jag glada kollegor. Var de inte glada innan så i alla fall efter de smakat på min äppelpaj med müslismuldeg.
Äppelpaj
1 3/4 dl mjöl
2 dl valfri müsli
1/2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
100 g smör
6 äpplen
kanel & ljust muscovadosocker till äpplena.
Blanda mjöl, müsli, vaniljsocker och socker. Häll i mixer och tillsätt smöret i tärningar. Mixa tills det bildas en smulig deg. Går så klart lika bra att använda fingrarna och arbeta ihop till en deg.
Smöra en pajform. Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg äpplena i pajformen och strö över valfri mängd kanel och socker. Socker anpassas efter hur syrliga äpplena är. Jag tar ganska mycket kanel, eftersom kanel är gott och passar riktigt bra tillsammans med äpple.
Fördela den smuliga degen över äpplena och baka i ugnen i 200 grader i ca. 25-30 minuter.
Lite vaniljsås, grädde eller glass till detta, så kan vi ta helg!
Happy Friday!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.