söndag 21 augusti 2016

PLOMMON- & BACONFYLLDA RULLADER


Så ja, nu har vi även mogna plommon i vår trädgård. Mindre än andra år, men fullkomligt tillräckligt för husbehovet. Planen är väl att baka någon slags kaka i veckan. Har en kollega som fyller år på tisdag, så det lutar åt plommon som en ingrediens där. 

Det blir dock inget saftande eller marmeladande, det överlåter jag till andra. Men det fick i alla fall bli lite plommon i middagen i kväll. Sött och salt inrullat i lövbiff, och till det en god gräddig sås och sötpotatis i klyftor. Ja, så var jag mätt igen då´rå...


Plommen- & baconfyllda rullader
800 g lövbiff
5 plommon (urkärnade och klyftade)
2 pkt bacon (knaperstek)
2-3 msk dijonsenap
Flingsalt & svartpeppar

Sås
3 dl vatten
1 msk oxfond
1 msk ljus soja
1 tsk fransk senap
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 plommon (i klyftor)
1/2 dl bacon (knaperstekt)
flingsalt & svartpeppar

Bred på lite dijonsenap på varje lövbiff. Toppa med tre smala klyftor plommon och lite knaperstekt bacon. Rulla ihop och salta och peppra lätt. Bryn rulladerna i smör i stekpanna och lägg sedan över i ugnsfast form. Vispa ur pannan med vatten, fond, dijon och soja. Tillsätt grädde, créme fraiche, bacon och plommon. Låt såsen småputtra i ca. 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Häll sedan såsen över rulladerna och ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 45 minuter. En ny vecka i antågande. På jobbet blir det en kortare vecka, då vi drar till Stockholm och Formex på fredag morgon. Tre dagar i huvudstaden med inköp till min butik och mycket god mat och dryck. Lovely!


//MalinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.