torsdag 28 juli 2016

SQUASHKAKA MED VALNÖTTER OCH MÖRK CHOKLAD



Jag är verkligen ingen trädgårdsmänniska, alltså verkligen inte. Därför är det bra när mina föräldrar kommer hit med sina grödor. Tomater, gurka och squash har de kommit med än så länge. Squashen var nästan den största jag sett i hela mitt liv. Hittills har den räckt till tre chokladkakor och en grillning dessutom finns det mycket kvar. 

Nu är det ju så att min far även ordnat en pallkrage till mig och där har jag nu skördat min första egna squash. Squash kan var det smidigaste som finns att odla. Jag har gett dem noll kärlek men ändå växer de som det knakar. 




Grönsaker i kakor är inget nytt för många av er, men det är det för mig. Har läst recept tidigare, men aldrig själv bakat. Nu blev det ändring på det, då jag fick nys om en chokladkaka med riven squash i. Och den blev så bra! Så saftig och den rivna squashen är pytts väck. Konstigt konstigt, som magi. Eller borta är den ju inte, den finns ju där i men den smakar inte squash. 

Förresten vad smakar egentligen squash? Ingenting! En ganska menlös grönsak som kräver en hel del uppimpning för att den ska locka. Så vad är då inte bättre att använda till det än mörk choklad och valnötter. Mums! 





Chokladkaka med valnötter och squash
50 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg, uppvispade
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl solrosolja
100g 70%ig choklad
1/2 dl kakao
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 dl gräddfil
3-4 dl grovriven squash
2 dl valnötter

Smält chokladen i oljan. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt de uppvispade äggen och vaniljpulvret. Häll i chokladoljan i smörblandningen och vispa samman. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kakao och salt i en bunke och vänd ner i smeten. Tillsätt tillsist gräddfil och grovriven squash.

Häll smeten i smörad och bröad form med löstagbar botten och toppa med grovt hackade valnötter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca. 45-50 minuter





Den här kakan kan väl nästan räknas som nyttig nu då?


//Malin





2 kommentarer:

  1. Har just avnjutit ovanstående kaka, jättegod men det blev väldigt mycket disk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du bakade den! Ja, disk är ju trist förstås. ;-)

      Radera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.