måndag 6 juni 2016

JORDGUBBSKAKA I LÅNGPANNA



Alltså alltså, jag älskar långpannekakor! Förarbetet tar lika lång/kort tid som andra mjuka kakor, men man får ut så mycket mer. 15 rejäla kakbitar fick jag ut av denna pannkaka. Snabbt, smidigt och supersmarrigt!

Men det bästa är ändå inte kakan utan gräddsifonen. Ja, jag kanske tjatar men kan knappt låta bli. Köpte en sifon förra året, för att underlätta vid våffelförsäljning i stugan. Sedan utökades användningsområdet till sådant som inte kan säljas i stugan... För ni ska se kaffedrinkarna som blir med sifon, rena proffsdrinkarna. 

I går testade jag en ny sak, nämligen att blanda vaniljvisp med grädde i sifonen. Och dra på trissor så bra det blev! Kommer bli fler långpannekakor i mitt lilla lilla gårdscafé i sommar. De dagar jag inte har våfflor blir det något man kan sifona upptill och kanske ibland kardemummabullar, för det är så j...la gott helt enkelt. 

Jordgubbskaka 
4 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
200 g smör
jordgubbar
pärlsocker
florsocker

Smält smöret och låt svalna. Vispa samman ägg och socker, det ska bli vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en annan bunke och vänd ner det i smeten. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör tills allt blandats. Häll i långpanna modell mindre och fördela ut jordgubbarna med jämna mellanrum. Strö över pärlsocker. Grädda i 175 grader i ca. 20-25 minuter. Känn efter med sticka om kakan är klar. 
Låt svalna något och sikta över florsocker vid servering. 





Kanske ni ska baka er en sådan här denna soliga nationaldag. Heja Sverige!

//Malin





3 kommentarer:

  1. Jag kan ge ett tipps på vad du kan använda din sifon till förutom det du nämnt: ihop med vänner kokade vi i helgen potatis och vit sparris på stranden, väl kyld skinka var också inpackad. Kocken i gänget hade med sig hemmagjord sauce hollandaise - i en sifon! Mycket praktiskt, inget kladd osv.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.