onsdag 11 maj 2016

SMÖRDEGSPIZZA MED FÄRSKOST, PARMESAN OCH NÄRPRODUCERAD SPARRIS


"Ja, jag är lycklig, jag är lycklig, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag. Jag är så lycklig hela långa veckan ut" Men som lyckligast är jag när jag hittar till ett sparrisställe väldigt nära där jag bor. Fick tips via Instagram om Jeannette på Lilla Lis 104 och hennes fabulösa sparris. Alltså så vansinnigt fräckt med sparrisplantor, de bara sticker upp ur marken som gröna pinnar. 

60 kronor för 250g delikat och närproducerad sparris. Kan inte bli mycket bättre än så! Kommer absolut att leta mig dit snart igen. Jag köpte två buntar med koksparris och en bunt med salladssparris, som äts rå. Visste jag inte ens om att det fanns. 



Eftersom det är onsdag idag och lillelördag lyxade vi till det med en god sparrisförrätt, en riktigt god sparrisförrätt till och med. 




Smördegspizza med sparris
4 st smördegsplattor
4 msk färskost med gräslökssmak
8 sparrisar
2 dl riven parmesan
vitlöksolja
flingsalt & nymalen svartpeppar

Koka upp lättsaltat vatten med en rejäl klick smör i. Lägg i sparrisen och låt småsjuda i ca. 3-4 minuter. tag av från plattan och skölj i kallt vatten. Skär sparrisen en lagom längder och torka av dem med papper.

Lägg fyra tinade smördegsplattor på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Skär en ram ca. 1cm in i rektangeln. Skär inte rakt igenom smördegen. 



Bred färskost i den inre rektangeln. Toppa med finriven parmesan och lägg på två sparrisar. Ringla över lite vitlöksolja, alt. olivolja och ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. 

Strö över lite parmesanost innan servering, då gärna hyvlad med osthyvel, så det blir lite större flakes. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar innan servering. Varsågoda att njuta!




Den andra bunten sparris grillade vi till middagen i kväll, löjligt gott!




//Malin




1 kommentar:

  1. Hur gott såg inte det ut då?? Dit måste man ju ta sig. Vi älskar ju sparris i vår familj.
    Kram
    Camilla

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.