tisdag 10 maj 2016

ASIATISKA LAXKNYTEN MED TERIYAKINUDLAR


Tänker inte bli långrandig gällande vädret, men wow! Vädret gör att det blir en hel del grill nu och då är det roligt att variera sig lite. När det gäller lax tycker jag att det bästa sättet att grilla den på är i foliepaket. Tycker om att alla smaker bevaras inne i paketet. 

Asiatiska laxknyten 
1 kg laxfile
1/2 dl olivolja
2 tsk mirin
3 tsk ljus soja
1 röd chili
2 tsk finriven färsk ingefära
1/2 kruka färsk koriander
färsk spenat
5 salladslök 

Finhacka chilin och blanda samman med olivolja, soja, mirin, ingefära och hackad koriander. 

Skär laxen i fem bitar. Riv av tio bitar aluminiumfolie. Lägg en näve färsk spenat på dubbla ark aluminiumfolie. Placera en laxbit på spenaten, salta och peppra lätt, och fördela salladslöken bredvid. Ringla lite olivolja över spenaten. Toppa laxen med chilimixen och vik ihop folien till små paket. 

Grilla laxknytena på grillen i ca. 20-25 minuter, men prova helst med stektermometer. För bästa resultat ska fisken inte överstiga 52 grader. Tänk också på att laxen tillagas vidare även efter den tagits från grillen. 

Teriyakinudlar
400 g äggnudlar
4-6 msk teriyakisås Ginger (RedMaple sauces, finns till försäljning i Annie Stuga i Glommen
1/2 kruka färsk koriander
200 g sugarsnaps

Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Förväll bönorna i 4-5 minuter i lättsaltat vatten. Blanda ner teriyakisåsen i nudlarna och vänd ner koriander och bönorna. 

Grillad Pak Choi
2 pak choi
olivolja
flingsalt
chiliflakes

Dela Pak choi i två halvor och ringla över olivolja, salta lätt och strö över chiliflakes. Grilla tills den fått fin färg. Laxen blev riktigt riktigt bra, och fungerade så bra tillsammmans med de klibbiga nudlarna och den grillade rovan. Härliga smaker och dofter. Jag kommer med all säkerhet att tillaga dessa igen i framtiden. 
//Malin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.