fredag 13 maj 2016

KLADDKAKEMUFFINS MED KONDENSERAD MJÖLK MED CHOKLAD OCH NOBLESSE



Söt och gott, eller mycket sött och mycket gott! Choklad och chokladdulce de leche, eller kondenserad mjölk med smak av choklad. Vet egentligen inte skillnaden, mer än att Dulce de leche är lite inne just nu. Dulce de leche blir det ju om man kokar en burk med sötad kondenserad mjölk i flera timmar. Som en härligt gyllene kolasås. Men den jag använder i den här kakan är redan färdigkokt och dessutom smaksatt med choklad, det ni! Den är inte rinnande, men inte heller som en kolasås. Mer som en tjock chokladkräm, ljuvlig att äta som den är faktiskt...

Min dotter Ella har veckan som varit haft prao på en förskola i närheten. Hon har älskat tiden där, att få mysa och leka med alla små barnen. Hon ville absolut inte att det skulle bli fredag, helt emot vad det brukar vara alltså. I går kväll bakade jag och Ella dessa muffins, för henne att ta med och bjuda personalen på. Vad jag förstått så uppskattades kladdmuffinsen. Hade redan testbakat dem till mina kollegor, och de gick hem även där kan jag meddela. De brukar i och för sig inte vara så svårflörtade när det gäller sötsaker. 

Kladdmuffins med kladdig fyllning 15 st
3 ägg
150g smör
3 dl socker
3 dl mjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl Tørsleffs KOndenserad mjölk med choklad
15 Noblesseplattor

Smält smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser. Knäck äggen i en skål och rör ner de torra ingredienserna. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop tills allt är ordentligt blandat. Fyll formar i muffinsform till 3/4. Gör en liten grop i varje muffins och fyll på med en tsk Chokladkräm. Baka i ugnen på 200 grader i ca. 8-10 minuter. Ta ut ur ugnen och lägg omedelbart på en Noblesse på varje muffins. 






Ren lycka!

//Malin





4 kommentarer:

  1. Har just gjort en rabarberkaka på mina första rabarber för i år, men nästa projekt får bli dessa muffins, verkarväldigt smarriga. Tack o trevlig helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, gott med paj! Jag gjorde chutney av mina första, men får nog bli paj nästa gång.

      Kram

      Radera
  2. Åh!! Vilken liten läcker skapelse!!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.