torsdag 28 april 2016

SQUASH- & PARMESANBIFFAR MED TZATZIKI


Vegetariska biffar är så kul att göra! Man kan verkligen blanda i nästan vad som helst, bara man smaksätter dem ordentligt. Jag föredrar att ha någon slags ost i dem, älskar när den smälter och det binder samman biffarna bra. Riven halloumi är till exempel toppen att ha i eller en smakrik "vanlig" ost. HÄR hittar ni receptet på mina Halloumibiffar, ett riktigt välklickat recept på bloggen. I dag blev det riven parmesan i biffarna och det blev riktigt bra!

Squash- & parmesanbiffar
1 squash (ganska stor)
4 dl riven parmesanost
1/2 rödlök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1-2 ägg
2 tsk fiberhusk (el. mjöl)
2 tsk örtsalt
nymalen svartpeppar

Riv squashen grovt och lägg i ett durkslag. Tryck ut så mycket vätska som möjligt. 
Lägg lök, chili och vitlök i en mixer och pulsa tills allt är finmixat. Blanda samman med riven squash och parmesan. Tillsätt fiberhusk, örtsalt, svartpeppar och ägget. Det kanske behövs två ägg, men börja med ett och håll koll om biffsmeten håller samman. 

Forma till biffar och stek i rapsolja och smör. 

Tzatziki
3 dl turkisk yoghurt
1 dl créme fraiche
2 vitlöksklyftor
1/2 gurka
pressad citronsaft
flingsalt & nymalen svartpeppar

Riv gurkan grovt och lägg i durkslag. Pressa ur så mycket vätksa som vanligt. Blanda yoghurt och créme fraiche och pressa i vitlök och citronsaft. Vänd ner gurkrivet och smaka av med salt, citron och flingsalt. 

I den grekiska salladen använde jag färsk babyspenat, som jag vände i vitlöksolja och örtsalt. Jag toppade salladen med tomat, rödlök och smulad fetaost. 

Bild lånad från Winternet och Lars Abrahamsson


I morgon öppnar så äntligen Glommens fiskekrog igen, och vi har bokat bord. Så lyxigt att ha en så fin krog så när. Vi bor bara ett stenkast därifrån, så inga taxiresor är nödvändiga. Detta är alltså Glommen, mitt paradis! Vad säger ni om utsikten från restaurangen?



//Malin




3 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.