Det här receptet kan jag verkligen rekommendera er att testa. Degen jäste som hejsan och det blev stora fina frallor som barnen älskade. Ludvig ville inte ha frön i och på frallorna, men havregryn gick han med på.
Just nu har jag ganska mycket både frallor och bröd i frysen. Så mycket bättre än att köpa bröd i butiken. Lite läskigt med köpebröd faktiskt, med tanke på hur länge det håller sig innan det blir torrt. Det är ju faktiskt både väldigt billigt och lätt att baka eget bröd så jag borde inte behöva ha köpebröd hemma över huvud taget.
Rågsiktsfrallor
50 g jäst
50 g smör
6 dl fingervarm mjölk
2 tsk salt
1/2 dl honung
2 dl fiberhavregryn
12-13 dl rågsikt
Smula jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och kör tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, honung, smör, havregryn och rågsikt, lite i taget. Kör degen kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda igenom degen. Forma dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna lite lätt.
Sätt ugnen på 220 grader.
Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över fiberhavregryn.
Grädda frallorna mitt i ugnen i 12–15 min.
God kväll!
//Malin
Ser gott ut!
SvaraRaderaDe ser så goda ut! Kram
SvaraRaderaJättegoda och hållbara 😋. Har bakat dem ett antal gånger.
SvaraRaderaVad roligt att höra!
RaderaHur många är lämpligt att baka ut?
SvaraRadera