fredag 26 februari 2016

FRALLOR MED HAVREGRYN OCH FRÖN


Nybakade frallor är bland det bästa som finns, eller nybakat bröd överlag är bland det bästa som finns. Doften, smaken och känslan av hembakat är underbar. Tänker dessutom att det är bra att lura i sonen lite frön, bra för att hålla igång hans lilla känsliga mage. 

Frallor med havregryn och frön
50 g jäst
7 dl ljummet vatten
6 dl fiberhavregryn
1 dl sesamfrön
1/2 dl chiafrön
1/2 dl linfrön
3 tsk flingsalt
5 dl vetemjöl
5 dl rågsikt

Smula ner jästen i en degblandare. Häll på ljummet vatten och lös upp jästen. Tillsätt salt, havregryn och fröna. Låt blandningen vila i ca. 5 minuter. Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Kan hända att inte allt mjöl behövs, så känn efter efterhand. 

Täck bunken med bakhandduk och låt degen jäsa i ca. 45 minuter.

Forma degen till bullar, ca. 20 stycken och låt bullarna jäsa i 15 minuter till, nu utan att täckas över.

Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt och sesamfrön. Baka frallorna 1 250 grader i ca. 15-20 minuter. 





Perfekta att baka till helgfrukosten! 

//Malin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.