onsdag 27 januari 2016

PARMESANPANERADE KYCKLINGBEN, BRYSSELKÅL MED BACON & SESAMFRÖN OCH EN KALL SWEETCHILISÅSÄr inne i en riktig matlagarperiod nu. Jag halvt om halvt planerar mina middagar, vilket är bra nog för mig. Det kan lätt vända och min familj får då en vecka med många smörgåskvällsmatsstunder. Hur det blir har ju att göra med hur mycket annat jag har att stå i under veckan. Blev ju heller inget matlagande i helgen, då jag var i Stockholm på inredningsmässan Formex. Där åt och drack jag så mycket gott! Följer ni mig på Instagram, så såg det det mesta där. 
Parmesanpanerade kycklingben

1kg kycklingben

Marinad
1/2 dl olivolja
1 dl sweetchilesås
1/3 dl soja
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta (pressad)
flingsalt & svartpeppar

Skölj av kycklingbenen och lägg i plastpåse. Blanda samman marinaden och häll över kycklingen. Ställ kallt och låt marinera så länge som det går, gärna någon timme.

Parnering
1 ägg
150g parmesanost
flingsalt & svartpeppar

När kycklingen marinerats är det dags för panering. Vispa upp ägget och riv parmesanosten fint. Torka av kycklingbenen lite lätt och doppa dem först i det uppvispade ägget och därefter i den rivna osten. Jag gjorde detta två gånger, för extra smarrighet. Avsluta med flingsalt och svartpeppar. 

Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 25 minuter. Använd gärna stektermometer, vilken ska visa 82 grader. 
Brysselkål med bacon
1 nät med brysselkål
1 paket bacon
1 1/2 msk sesamfrön
flingsalt & svartpeppar. 

Ansa brysselkålen och dela i halvor. Fräs i smör (rikligt med smör) tills kålen känns lagom mjuk. Lägg åt sidan och stek då baconet. När baconet är klar blandas brysselkålen och sesamfrön i. Lägg upp på fat och toppa med ytterligare lite sesamfrön


Kall sweetchilisås
2 dl créme fraiche
1/2 dl sweetchilisås
1 msk Hellmanns majonnäs
flingsalt & svartpeppar

Blanda samman allt alla ingredienser och ställ i kyl i väntan på middagen. 

Smaklig spis!
//Malin
1 kommentar:

  1. Perioder att gilla dom där när matlagningen är på topp! Här har det nästan varit tvärtom på vardagarna de senaste veckorna, men så blir det ibland när fruns rygg strular som mest. Men vi tar igen det på helgerna då vi kan hjälpas åt i köket istället.
    Dubbelpanering i ost och så kål med bacon, ja tack vi tar två portioner!

    Kram på dej Malin!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.