tisdag 18 augusti 2015

VITLÖK- & CHILIPASTA MED SALAMI, PERSILJA OCH PARMESAN

Första arbetsdagen med elever i dag och jag är trött, jättetrött! Mycket som ska klaffa och viktigt med elever som trivs från allra första dagen. Det är ett viktigt jobb jag har. 


Min kollega Gerd var tidigt på jobbet för att starta upp ett bullbak. Eleverna möttes alltså av doften av nybakade kanelbullar på morgonkvisten, som sedan fikades på under första rasten. Jag satte i mig en del bullar också faktiskt. Några elever hävdade med bestämdhet att jag tog en bulle varje gång jag gick förbi fikavagnen, men det är bara elakt förtal...



Lars har lite grönaktiga fingrar och mina mer åt "långa naglar som avskyr jord"-hållet. Jag vill gärna ha grönsaker och annat odlat här hemma, men är inte beredd att jobba för det. Tur är då att Lars faktiskt tycker det är lite skojigt och är villig att jobba lite för det. Bland annat har han i sommar en liten chiliodling på altanen. Eller de började sina liv i stora fönstret på övervåningen, men fick sedan flytta ut när det vuxit sig starka. Var ett tag orolig över om de över huvud taget skulle bli klara med tanke på att chili kräver lite sol... Men visst blev de det. 




I dag blev premiären för vår chili. En röd rackare fick offra sitt liv för att tillfredsställa oss. Jag var osäker på styrkan på chilin, men det behövde jag inte vara. Där fanns hetta så det räckte till den här rätten. Jag använde hela chilin med frön och allt. 




Vitlök- & chilipasta med salami, persilja & parmesan
500 g pasta
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1/2-2/3 dl olivolja
100 g salami (Lindö tomatsalami)
1 dl persilja
riven parmesanost
flingsalt & nymalen svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. 
Strimla vitlöken och chilin och fräs den i olivolja. Strimla salamin och fräs hälften av den tillsammans med vitlök och chili. Vänd ner pastan och rör om så att olivolja, vitlök och chili fördelas över pastan. Salta och peppra och tillsätt resten av salamin samt finhackad persilja, vänd runt. Toppa med färskriven parmesanost och ännu lite mer persilja.


Nom nom!

På torsdag drar jag och Lars till Stockholm för några dagars jobb. Jo, man kan ju faktiskt säga det eftersom vi ska på inköpsresa för vår butik Annies Stuga. Har ju så klart även bokat in några restaurangbesök och träff med familj och vänner. Kan utan att överdriva säga att jag längtar sjukt mycket till torsdag. Kommer att instagramma både med @malinsdiner och @anniesstuga. 



Ha det gott!

//Malin




3 kommentarer:

  1. Hej :) har följt din blogg ett bra tag.
    Plingade en klocka när jag löste gårdagens inlägg: lärare, bullar och så kände Simon igen bullarna. Tänk var världen är liten ;)
    Tack för många goda recept!
    Ha de gott // Simons mamma Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,

      Vad roligt! Ja, världen är allt bra liten för jag tror nog jag halkat in på din blogg också nån gång. Vi har varit sugna på att bila ner till Italien, så tror det var i den vevan.
      Bullarna blev uppskattade av de flesta, mest av mig tror jag... ;-)

      Tack för dina fina ord!
      Hälsningar Malin

      Radera
  2. Hoppas att ni har det underbart här i Stockholm!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.