torsdag 9 juli 2015

JORDGUBBSMUFFINS MED KARDEMUMMACRUMBLE


I väder som detta är den bästa sysselsättningen att baka och sedan äta upp det man bakar. Vad är det för fel med tröstätning egentligen? Dagar som denna äts det säkert mer än någonsin på campingplatser och i stugbyar. 

Caféer och inomhusshopping har bra dagar, medan glasställen på stranden kanske får göra annat. Ja ja, för tidigt att helt och hållet ge upp. Det löser sig till slut och har det inte löst sig så är det inte slutet.    

De här godingarna bakade jag till mitt lilla sommarfik i veckan. Detta en dag då det fortfarande var fint väder. De uppskattades av kunder och av mig!

Jordgubbsmuffins med kardemummacrumble
200 g smör
2 dl socker
ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
1/2 dl grädde
250 g jordgubbar

Crumble
75 g smör
3/4 dl socker
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl mjöl
2-3 tsk kardemumma

Vispa rumsvarmt smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda samman bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och sikta därefter ner blandningen i smeten
Tillsätt grädde och blanda samman till en smet. Fyll muffinsformar 3/4 fulla. Använd gärna en muffinsbakform då muffinsen håller formen bättre då.
Dela jordgubbarna i bitar och lägg i formarna och tryck till lite lätt. 

Smula samman alla ingredienser till crumblen och fördela över jordgubbarna. 




Grädda på 200 grader i ca 15-18 minuter. Känn efter med sticka om muffinsen är klara.



Så, då vet ni vad ni ska göra i eftermiddag.

Baka!




//Malin









2 kommentarer:

  1. Crumble på muffins är så gott. Kram och hoppas vädret blir snart bättre!

    SvaraRadera
  2. Kardemummacrumble! Vilket oerhört underbart ord!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.