söndag 14 juni 2015

GLUTENFRIA SCONES PERFEKTA TILL POSH AFTERNOON TEA


Afternoon Tea är ju fasligt nice alltså. Lite härligt posh och tokgott dessutom. Afternoon Tea var en av de aktiviteter jag och Jenny hade bokat in oss på i London när vi var där i maj. Vi besökte anrika The Wolseley på Piccadilly. Fint ska det vara så klart! Vi nöjde oss inte heller med bara te utan valde deras Champagne Tea. Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar.

Det blev dock inget bubbel när vi hade vårt lilla Afternoon Tea hemma i Glommen. Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfria scones. Inte fy skam det heller bör tilläggas. 


Glutenfria scones 6st
1 ägg
1 dl creme fraiche
1 msk vatten
1 1/2 tsk fiberhusk
1 msk solroskärnor
2 1/2 dl mandelmjöl
nypa salt
1 tsk bakpulver

Värm ugnen till 180°C
Blanda ihop ägg, creme fraiche och vatten.
Lägg i övriga ingredienser och rör tillsammans.
Forma scones med fuktiga händer, eller klicka ut med hjälp av sked.
Lägg sconesen på bakplåtspapper på ugnsplåt.
Grädda i ugnen 15-20 min

Hallon & rabarbersylt och Philadelphiaost fick det bli som tillbehör. Köpte med både scones och clotted cream hem från London, men det ligger i frysen för att avnjutas vid ett senare tillfälle. 

Så fint och så gott på The Wolseley.

Afternoon Tea är ett trevligt tema för en födelsedagsfest. Kanske något för mig att tänka på till augusti då jag fyller 40 år. Tänk så trevligt med bubbel, snittar, scones och små fina bakverk en solig lördagseftermiddag i augusti. 



//Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.