tisdag 9 juni 2015

ÄNNU MER BUFFÉMAT - KALLSKUREN KYCKLINGFILÉ MED OLIVER, SOLTORKADE TOMATER OCH BALSAMICO



Det här receptet var också nedskrivet på en lapp hemma hos mor och far. Nedskrivet samtidigt som receptet på fläskfilén jag lade ut i fredags. Två riktigt bra rätter som är perfekta på buffébord och gärna tillsammans. Man kan ha samma tillbehör och sås, kan inte bli mycket bättre än detta om ni frågar mig.

Kallskuren kycklingfilé med italienska smaker 10 pers
10 kycklingfiléer
flingsalt & svartpeppar
2 dl marinerade tomater
2 dl svarta oliver (urkärnade)
2 dl grovhackad basilika

Dressing
1 1/2 dl olivolja
4 msk balsamvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
flingsalt & svartpeppar

Bryn kycklingfiléerna i smör, salta och peppra. Låt svalna. Täck med plastfolie och ställ kallt. 
Blanda dressingen. 
2-3 h före serveringen skivas kycklingen och läggs upp på fat. Strö över strimlade soltorkade tomater, hackade oliver och örter. Häll på dressingen jämnt över kycklingen. Häll inte på allt på en gång. Hur mycket man tar är en smaksak. 




Ugnsrostad färskpotatis är så galet gott och superpassande till kycklingfilén. Bara att ringla över olivolja, strö över flingsalt och sedan baka i ugnen på 200-225 grader tills potatisen är gyllene med härligt krispigt skal. Mums på den!

Jag körde på likadan sås som till fläskfilén, alltså kall hjotronsås. Bara créme fraiche, hjortronsylt, salt och peppar. Easy peasy och übergott!



Ha en skön och smakfull vecka!

//Malin







1 kommentar:

  1. Bufférätter får man aldrig för många av i samlingen!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.