onsdag 27 maj 2015

KYCKLINGSPETT OCH ETT ROSA VINTIPS



Jag vet att alla pratar om vädret nu, men kan man göra annat? Jag behöver inte ha 25 grader men gärna 18-20 grader och ljumma vindar. Inte 14 grader och kalla vindar. Så här tidigt på säsongen så vet man i alla fall att det kommer bli bättre, frågan är bara hur länge vi ska behöva vänta. Har en solresa inbokad efter skolavslutning, så då kommer jag få sol och ljumma vindar under 1 vecka. När jag kommer hem förväntar jag mig att sommarvädret anlänt. 

Även om inte vädret helt anpassat sig efter säsongen så har ju i alla fall grillsäsongen och även rosévinssäsongen startat. Bara att köra. Lars får dra på sig tjockejackan och vi får äta inomhus. Men en grillning varje helg hör till. I helgen som var blev det kycklingspett och grillad sparris. 

Kycklingspett
5 kycklingfiléer
1 squash
1 röd paprika
1 gul lök
2 msk tamarisoja 
1/2 citron
citronpeppar
flingsalt

Skär kycklingfiléerna i kuber och squash, lök och paprika i bitar. Trä upp på spett. Pensla spetten med soja, pressa över citronsaft och krydda med citronpeppar och flingsalt. Låt gärna spetten ligga och gotta till sig en stund innan de grillas.

Grilla tills kycklingen når en innertemperatur av 70-73 grader.










Vitkål är något vi äter ganska så ofta här hemma. Tycker det är ett väldigt gott alternativ om man inte vill äta potatis som tillbehör. Den här gången delade jag ett halvt vitkålshuvud i klyftor, som sedan fick baka i ugn på låg temperatur (120-130 grader)under ca 45-50 minuter. Jag ringlade timjansolja över vitkålen och klickade på smörklickar. Smöret och oljan använde jag sedan för att ösa vitkålen med under tiden i ugnen. Lite flingsalt på toppen gör susen!






Hastigt grillad sparris med citronolja och flingsalt som efter grillning toppades med hyvlad parmesanost. Mmmm, nu börjar jag dregla...


I helgen hanns det även med lite gille hos vänner. Vi beställde pizza och sallad och tittade på Eurovision. Ja, och lite bubbelbad hanns också med. Funderar ni på att köpa bubbelbad så kan jag rekommendera er att titta in på SA Spa. Det är våra vänners företag. Hade gärna haft ett bad i vår trädgård. Gärna det med en hög bardisk runt om. 





I glaset blev det lite rosé, närmare bestämt Petite FaiblesseFörst och främst så älskar jag flaskan och dess etikett. Att vinet sedan var krispigt och gott gör ju klart inte ont. Ett ljust rosévin med fruktig smak, perfekt för de ljumma sommarkvällar som väntar oss. 





Vinet finns även i ett vitt Sauvignon Blanc. Båda flaskorna har skruvkork, vilket jag tycker om på sommaren. Att kunna ta ett glas och sedan spara resten till en annan dag. 







//Malin





4 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter värmen som jag gör just nu. Det hade passat situationen så himla fint med sisådär 20 grader och ljumma vindar.. Jag ger mitt hopp till sommaren nu. Måtte den göra mig trött på värmen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm, men den som längtar efter nåt gott, som det så vuxet heter. ;-)

      Kram kram

      Radera
  3. Mmm, det där bubbelbadet... hade du installerat ett sådant misstänker vi att det hade blivit byns samlingspunkt ganska snabbt! Frågan är om inte vi hade kunnat överväga en cykelsemester bara för att få slå oss ner på ett hörn:)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.