torsdag 28 maj 2015

TORSKRULLADER MED GRÄDDIG CHILISÅS
Tidigare i våras öppnade ett nytt Willys i Falkenberg och delar av det gamla jämnades med marken. I samma byggnad öppnade även i ny fiskaffär, Hav 52°. En riktigt fräsch butik med massa gott. Gillar butiken lite extra de dagar de har bra erbjudanden, och i dag var en sådan dag. De sålde nämligen torskfilé för 99 kronor kilot. Perfekt för mig som har som mål att äta mer fisk, och då gärna annat än lax. 

Något liknande detta gjorde min mamma när jag var liten, men hon gjorde det direkt i stekpannan efter att ha stekt torskfiléerna först. Kommer ihåg att jag tyckte det var jättegott. Jag hade däremot problem att få barnen att äta detta. Det gick dock lättare att få Lars att mumsa i sig maten. 


Torskrullader
1 kg torskfiléer (5 st)
1 purjolök
10 champinjoner
10 körsbärstomater
3 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 1/2 dl Heinz chilisås
flingsalt & svartpeppar

Strimla purjolöken och skölj noga i kallt vatten. Halvera tomater och svamp. Fräs svamp och lök i smör, salt och peppra. 
Rulla in svampblandningen i torskfiléerna och lägg i ugnsform. Salta och peppra på rulladerna.Fördela tomathalvor ovanpå fisken. 
Vispa samman grädde, créme fraiche och chilisås. Häll såsen på torsken.Ställ sedan in formen i ugnen på 225 grader i ca. 25-30 minuter. Bäst är ändå att hålla koll på innertemperaturen med en ugnstermometer. 52 grader ska vara perfekt för fisk, men min hann stiga till 56-57 grader och var riktigt god den också. 
Pssst, i morgon är det fredag igen. 
Bara så ni vet!//Malin

1 kommentar:

  1. Åh, du anar inte vad vi önskar att de hade öppnat en sån bra affär här, fattar inte att de fiskaffärer som öppnat inte har fått det att gå runt? Fiskbilen i all ära, men det är så otroligt begränsat vad gäller urval.
    Men, din fiskgratäng kan funka som lite plåster på såren ett tag:)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.