söndag 29 mars 2015

TJEJFEST, ROSMARINNÖTTER OCH BUBBELVar tredje månad träffas mitt gamla tjejgäng från ungdomen för trevligheter med mat och dryck. När vi är alla är vi åtta stycken, varav sju bor i Falkenberg. Ja, eller i alla fall i närheten. Jag bor ju faktiskt i Glommen, 1 mil norr om Falkenberg. En bor i Norrköping, så nån gång då och då blir det en lite längre resa. Är verkligen glad att vi håller ihop, roligt att ha både nya och gamla vänner. 

I går var det dags för mig att bjuda på fest. Vi började med lite bubbel i min butik Annies Stuga. Bubbel och shopping är bra shit! 

Jag bjöd på ett mousserande vin från Mia Wines. Kanske att ni druckit Mia Moscato tidigare, deras söta mousserande vin. Mia Fresh and crisp är Mia Wines senaste nyhet, ett torrt vin med inslag av citrus. Jättegott och perfekt som snackevin och till lite småplock. Vinet produceras av Freixenet i norra Spanien. Mia Fresh and crisp finns att köpa i Systembolagets beställningssortiment och kostar 59 kronor. Ni kan läsa om vinet på www.miawines.se

Bubblet passade riktigt bra till småplocket jag bjöd på, lite tryffelsalami, lufttorkad skinka, rotfruktschips, oliver och rosmarinnötter. Jag tycker att en förrätt inte behöver vara mer avancerad än så. Det får inte bli för mycket mat till förrätt så att man riskerar att bli mätt innan varmrätten. 

Rosmarinnötterna är mitt absoluta försnackstips till er, farligt beroendeframkallande och förförande gott. Att de dessutom är barnsligt lätta att göra är bara en bonus. När ni gör dem, för det kommer ni att göra, så gör rejält. Snåla inte, för de kommer att gå åt.
Rosmarinrostade cashewnötter
500 g naturella cashewnötter
2-3 msk grovhackad färsk rosmarin
2 msk olivolja
1 msk flingsalt

Lägg nötterna på bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 minuter i 190 grader varm ugn. 


Blanda under tiden rosmarin, olja och salt. Häll i de varma nötterna i rosmarinblandningen och blanda runt väl. De är som godast ljumna, men går lätt ner även som kalla. 

Ha papper nära tillhands, för man blir lite flötig... 
Vad vi åt till varmrätt och dessert kommer i ett senare inlägg, den som väntar på något gott som det så passande heter. 
//Malin

1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.