tisdag 24 februari 2015

GLUTENFRI TACOPIZZA
Tacofredag är en härlig veckodag, samma som lillalördag och fettisdagen. Har också hört att flamingofredagen är en uppskattad dag av vissa bloggkollegor. Ångestsöndag är väl den veckodag jag gillar minst av alla veckodagar. 

Men tillbaka till vår älskade tacofredag. Tacos äter nämligen alla i familjen och ingen extramat behöver göras. Ofta blir det rester som då uppskattas att ha som topping på pizza. 

Jag håller igen lite på kolhydrater, framför allt på vardagar, men gillar pizza. Detta skulle kunna utgöra ett problem, men så är inte fallet. Har nämligen hittat ett riktigt bra recept på pizzabotten utan vanligt mjöl. Receptet hittade jag på Åse Falkman Fredrikssons fina sida 56kilo

Bottnen är brödig och jättegod! Jag ser fram emot fler pizzakvällar med annan topping på pizzan. Mozzarella och parmaskinka kommer det snart att bli känner jag.

Pizzabottnen innan den går in i ugnen första gången.

Glutenfri pizzabotten
100 g riven smakrik ost
4 ägg
3/4 dl vispgrädde (eller vatten eller kokosmjölk)
1 msk fiberhusk
1/2 dl mandelmjöl
1/4 dl kokosmjöl
Lite salt

Vispa ägg, grädde och fiberhusk, mandelmjöl och kokosmjöl med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 g.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg.Jag började med att täcka bottnen med Santa Marias pizzasås. En av produkterna i papperslådan jag vann på genrepet till Mello i Göteborg. Väldigt smidigt och väldigt god! Efter det blev det tacofärs och på toppen riven ost. Vid serveringen använde jag ytterligare en av produkterna i Santa Maria-lådan, nämligen såsen Pizzatopping. En vitlökssås på flaska, bara att spruta på. Även den god och väldigt smidig att använda! //Malin

2 kommentarer:

  1. Låter som ett bra pizzabotten. Kram!

    SvaraRadera
  2. Den där pizzabotten var faktiskt precis ungefär vad jag funderat på senaste dagarna. Jag ska ha bjudning med flera glutenallergiker om en månad men är glutenälskare själv och väldigt ovan att hantera glutenfritt mjöl och helt fantasilös så det här tackar vi för!

    KRAM

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.