onsdag 20 augusti 2014

OSTPANERAD OMELETT MED BRIE OCH SALAMI



Ägg är en basvara hemma hos oss, har jag inte ägg hemma så får jag lätt ångest. Äggamacka, pannkakor, stekt ägg, kokt ägg, omelett och mycket mer. Har jag bara ägg så löser sig det mesta.

Omelett är riktigt bra kvällsmat, lägger man till lite brie och salami så blir det nästan mat värdig en kung. I dag fick barnen pannkaka och omeletten fick jag och Lars smaska på. 

I somras köpte vi en ny keramisk stekpanna från Harald Nyborg. Den kostade runt 300 kr och vi tänkte nog att den får hålla så länge den håller. Men shit! Vi är så nöjda, ingenting fastnar i den. I våra gamla stekpannor fastnade alltid osten vid paneringen av omeletten. Men inte nu alltså!

Ostpanerad Salami & Brieomelett
6 ägg
3 msk grädde
Kvibille cheddar
salt & peppar

brie
salami
färsk basilika
körsbärstomater
röd paprika

Vispa samman ägg och grädde, salta och peppra. 
Smält smör i stekpanna och täck bottnen med ostskivor. När osten smält och bubblar så hälls äggsmeten försiktigt på. Sänk värmen och låt omeletten steka tills ytan nästan stelnat. 
Lägg därefter på skivad paprika, halverade tomater, basilika, salami och brieost på halva omeletten och vik över en halva. 
Stäng av plattan och lägg på ett stort lock. Låt ligga några minuter så att osten hinner smälta. 

Omeletten är så god, men kan varieras om man inte tycker om brie eller salami. 


Här får ni recept på några andra omelettvarianter.

Tacoomelett med färskosttäcke

Köttfärsomelett med tomat och mozzarella

Köttfärsomelett i ugn

Laxomelett

Omelett med tacofyllning





//Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.