tisdag 12 augusti 2014

MALINS SOMMARKYCKLING



På min första jobbardag efter en härlig semester är det mer än tvunget att ha en god lunchlåda. Att komma tillbaka, vilket kan vara jobbigt i sig, och sedan ha en tråklunch som väntar på lunchrasten, borde vara olagligt enligt svensk lag. Tråkiga lunchlådor borde alltid vara olagliga när jag tänker efter. 

Lådan i går var verkligen inte trist. Kyckling i en gottig sås, kan inte bli mycket bättre än så. 

Malins sommarkyckling
6 kycklingfiléer
2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
3 tsk fransk senap
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
2 msk gräslök
120 g rökt skinka
1 syrligt grönt äpple
salt & peppar

Salta och peppra kycklingen och bryn i smör.
Blanda grädde, créme fraiche, senap, hackad vitlök, fond och gräslök i en kastrull. Låt koka upp.  Lägg i kycklingen i såsen och låt småputtra ca 10-15 minuter på låg värme.
Strimla skinkan och skär äpplet i små bitar. Fräs detta tillsammans i smör tills bitarna fått lite färg. 
När kycklingen puttrat klart blandas 3/4 av äpple/skinkblandningen i kycklingen, resten strös på toppen vid servering. 

Har snöat in mig på ugnsrostad blomkål, så det fick det bli till den här rätten också.




Ha en bra dag!


//Malin



13 kommentarer:

  1. Låter underbart gott och skrivs ut !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Ja, det var jättesmarrigt faktiskt! :-)

      Radera
  2. Oh vad mycket gott du gör! Det här receptet ska jag minsann testa.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Välkommen till vardagen igen då. Du verkar haft en bra semester. Och helt rätt av dig att göra goda lunchlådan. Guldkantad vardag gör en på glatt humor.
    Kram på dej!

    SvaraRadera
  4. Ah men du - det där lät inte dumt alls!
    Och jag håller med, tråkiga lunchlådor borde bannas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte dumt alls! Två lunchlådor fick jag ihop. :-)

      Radera
  5. sparat och läst innehållet i grytan högt i hopp om att maken skall överraska mig med mat..

    SvaraRadera
  6. Jättegott med äpple i kycklingrätter har jag kommit på i sommar. Det här vill jag testa att göra. Gillar att det är skinka i också. Och att servera blomkål till. Så gott med blomkålen nu!

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Kan inte få nog av kycklingrecept!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Allt blir bättre med en bra lunchlåda, så är det bara! Påminner lite om herrgårdskyckling så att detta är gott är vi inte alls tveksamma över.

    Kramar till dej

    SvaraRadera
  9. Dagarna känns bra mycket bättre med en smarrig lunch, det är ett som är sant!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.