lördag 2 augusti 2014

BJÖRNBÄR- & NEKTARINKAKAJag är en ganska så lat person, kan inte förneka det. Jag tränar helst inte och trivs när jag inte behöver kämpa hårt för att få något jag vill ha. Gäller även bär- och svampplockning. Har inget emot att få färdiga små påsar med svamp av föräldrar och svärföräldrar. Men att gå i skogen med förhoppning att kanske hitta någon svamp är inte riktigt min grej. Hade det varit garanterat några liter svamp så hade jag glatt traskat runt och nynnat en eftermiddag, men garantier är det ont om. 

När det gäller bärplockning är det samma sak. Vill inte slåss om björnbären på någon buske i grannskapet med risk för att bli ovän med någon som anser sig äga busken. 

Då var det bra i Tanumstrand, där vi precis varit på semester. I stugområdet fanns ett stort björnbärsbuskage och det äger ingen och där fanns mängder av bär. Jag och barnen plockade och plockade och vi verkade vara de enda som hittat till guldstället. Vi åt en del redan på plats, med grädde och socker. Nästan det godaste faktiskt. Sedan har jag bakat två olika pajer med några av bären. Har sparat lite i frysen för framtida bruk. 

Nästan så att jag snart att redo att bege mig ut för mer bärletande. Då lite bättre klädd än sist, med flipflops och vita korta shorts...Björnbär- & Nektarinkaka
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
2 ägg
4 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver

2 urkärnade nektariner i tunna skivor
2 dl björnbär
kokosflingor 

Vispa socker, vaniljsocker och fett vitt och fluffigt. Blanda i ett ägg i taget och sikta och blanda försiktigt ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten i en smord och kokosbeströdd form med löstagbar botten.
Fördela ut nektarinskivor och björnbär och strö över kokosflingor


Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme. 

Recept från coop.se
//Malin

4 kommentarer:

 1. Mmm, kakan ser mycket god ut! Kram!

  SvaraRadera
 2. När vi matade ankorna hittade vi massor av björnbär på vägen. Plockade lite men inte helt mogna. Också lite lat när det gäller det där. Var inte heller rätt klädd i sandaler och kjol...

  SvaraRadera
 3. Nej fy, jag är som du. Alldeles för dåligt tålamod för att traska runt i skogen och hoppas på att hitta guld. Nej, det blir mest dyra köpebär här... Men björnbär är underbart gott! Får hitta en sån buske som ni hittat :)

  SvaraRadera
 4. Jag är lite både och. Jag är i grund och botten extremt lat, så håller jag inte igång så tar latmasken över. Det gäller att för mig. Träning, svsmpletande, bärplockning, saker som ska fixas hemma... Men är jag igång då är jag som en Duracellkanin ;-)
  Vi har försökt att få björnbärsbuskar att trivas i bär trädgård, men de vill sig inte riktigt. Jag skulle älska att kunna plocka litervis av björnbär på taggfria buskar.

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.