söndag 1 juni 2014

KÖTTFÄRSOMELETT MED TOMAT OCH MOZZARELLA



Vilken underbar långhelg jag haft! Har hunnit träffa min bror med familj, träffat vänner, arbetat i min älskade butik och myst med familjen. 

Det är så roligt att så många hittat till Annies Stuga och att så många går nöjda från butiken. Det visade sig vara ett lyckat beslut att börja sälja glass, för jag säljer glass som bara den. 

I sommar kommer Annies Stuga att ha samma öppetdagar som nu, alltså torsdag till söndag. Tiderna som ska gälla från och med vecka 26, är kl. 13-18 torsdagar och fredagar och kl. 11-16 lördagar och söndagar. I sommar tänkte vi testa på att köra lite sommarcafé. Ett café i liten skala, där "tar det slut så gör det" gäller. Det kommer alltid att finnas kaffe, te, festis och glass i alla fall. Inget flådigt café med massa att välja på, utan jag kör på det jag är sugen på att baka helt enkelt. 

Lars bygger nu på en altan på kortsidan av butiken. Det måste ju finnas sittplatser för mina cafébesökare. När solen försvinner på framsidan av butiken, dyker den upp på altanen. Kommer bli så bra! Så har ni vägarna förbi Glommen i sommar, så måste ni lova att titta förbi och säga hej.

Lagat mat har jag också gjort i helgen, känns ganska nödvändigt och även väldigt roligt och gott. Det blev i kväll en riktigt god köttfärsomelett. Vår familj gör av med massor av ägg varje vecka, så många att jag "typ" bestämt mig för att skaffa höns. 



Köttfärsomelett
Fyllning
500 g  köttfärs
salt & svartpeppar
2 st  vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk vatten
1 1/2 msk tomatpuré
1-2 tsk torkad timjan

Botten
5 st  ägg
1 dl  grädde
salt & svartpeppar

Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
2 tomater
1 boll mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader. 
Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort. 
Vispa äggen med grädde och häll i en smörad gratängform. 
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min.

Höj värmen till 225.

Fördela ut köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en skål och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade tomater över omeletten och ovanpå tomaterna läggs skivad mozzarella. 

Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.








//Malin




5 kommentarer:

  1. Åh, ja, skaffa höns! Om inte för din egen skull så för min, så jag får lite hönsbilder på Instagram. Hehe! Hade jag bott på landet så hade jag haft höns... Gud så mysigt. Och så gott!

    SvaraRadera
  2. coolt med egna höns! Ja då har vi flera läckra omeletter att se framemot då:) Och gärna fler sådana som den här att kasta in i ugnen :)

    SvaraRadera
  3. Det här ska jag testa, det låter ju skitbra rent ut sagt! Och vad kul att ni ska ha café! Attans att det är så långt mellan Öland och Glommen. Men jag är glad att det går så bra för dig, kompis! You go girl! :-)

    SvaraRadera
  4. Mums, såg denna på Insta och den kan hända att jag dreglade lite... ;-) Och superkul att ni bygger ut butiken och öppnar café!! Kram

    SvaraRadera
  5. SÅ kul att det byggs ut till ett café oavsett hur stort det blir. Förstår att du kommer att trivas ännu bättre (om det nu är möjligt!) i din butik som det går så bra för. Härligt att höra!
    Och den här omeletten är verkligen också härligt att höra om, den läggs i mappen för framtida lagande.

    Kramar till dej

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.