lördag 31 maj 2014

LAX I FOLIE OCH EN LITEN SOMMARDRINK


Gin och tonic har aldrig varit min favorit. Tycker inte om det beska, ogillar det beska helt enkelt. Men i går tipsade en kund mig om att hälla i lite flädersaft för att piffa till drinken. Lyckligtvis hittade jag lite mammagjord flädersaft i frysen. Den saften kommer inte hamna i några barnmagar inte, nepp hepp. Den är numera min för att användas enbart i fläderGT´s. 

Har inget recept på drinken, men tror nog att detta är en drink som alla känner till. Skjut från höften helt enkelt!

Efter drinken var det dags för mat, behövs ju det med. Lax hade tagits fram och foliepaket var min plan. Mmm, så bra det blev! 



Lax i folie
5 bitar lax
150 g färsk spenat
1 knippe färsk sparris
1 dl hackad purjolök
citronrapsolja
salt & svartpeppar

Kryddsmör
100 g smör
finrivet skal av 1 citron
saft av 1/2 citron
1/2 dl finhackad persilja
3 tsk citronrapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
salt & svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser till smöret och salt och peppra lätt.

Riv av 4 aluminiumfolieark. Häll lite olja på dem och fördela ut spenat på arken. Lägg på laxen, salt och peppra. Strö över lite purjolök och några halverade sparrisar. Klicka över en rejäl klick smör, salta, peppra och ringla lite citronrapsolja över hela paketet. 



Gör till små paket och vips så är de klara för grillning. Lax ska ha en innertemperatur på ca. 56 grader, så en kötttermometer är bra att ha. Har ni inte det så skulle jag tippa på att laxen blir klar på ca. 10 minuter. 



Till laxen gjorde jag ugnsrostad blomkål. Galet gott blev det dessutom. Det enda jag gjorde var att jag delade blomkålen i mindre buketter och ringlade över lite citronrapsolja. Avslutade med lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Detta fick sedan åka in i ugnen på 200 grader i ca. 20-30 minuter. 

En riktig kalasmåltid i går alltså. Kommer helt klart grilla lax i folie mer i sommar. Vad man lägger i paketen kan varieras i oändlighet, typ. 

Ha nu en skön kväll, här i Glommen tittade solen fram lagom till kvällningen. I kväll ska vi äta kebabsallad/pizza med goda vänner. Det blir med säkerhet lite bubbel upptill. Fick följande sms av min vän.

"Har lagt en fransman från Alsace på kylning. Han bubblar och är lite generad i färgen"



//Malin





4 kommentarer:

  1. Ja flädersaft blandas sällan som saft. Oftare i drink. Blandat liknande och god piff på klassisk gt blir det. Testa även blanda lika delar vodka, konc flädersaft och mineralvatten. Fräscht och gott! Paketen ska jag verkligen göra!

    SvaraRadera
  2. Åh, det är en klassiker här hemma. Det var Berra och hans kompisar som introducerade drinken för mig. Berras mammas saft försvann i ett nafs varje sommar... Jag gillar gin blandad med rätt saker och så ska det var Bombay Saphire, ingen annan sort.
    Lax och annan fisk i paket på grillen är galet gott! Fisken blir så saftig och god.
    Ha en fortsatt skön helg, fining! <3

    SvaraRadera
  3. Måste prova fläderGT! Även om jag gillar beska och sura drinkar! Lax i folie var superlängesen här!

    Det var ett sms i min smak!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Såna sms måste man ju bara gilla!
    Fläder-gin-tonic dracks i mängder här förra sommarn, och tror att det blir några repriser även i år. Supergott ju!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.