torsdag 29 maj 2014

AFTER EIGHT- BROWNIES MED GRÄDDE OCH HALLONJa, den här kakan behöver knappast säljas in mer än att bara visa bilden tycker jag, det räcker! En kladdig chokladdröm där mintsmak från After eight, lite vispad grädde och ett hallon på toppen får ens hjärta att klappa lite fortare. Kärlek på en tallrik. Kanske inte den bästa för midjemåttet, om man inte satsar på att öka det, men väl så bra för själen. Mår själen bra så får kroppen bara ta och hänga med. 

Browniesen bjöd jag på i torsdags i förra veckan, då jag hade ett glatt gäng tjejer i butiken. Söderbönor rättare sagt, alltså bönor från min arbetsplats Söderskolan. Shopping och fika stod alltså på schemat denna after school-träff. 

After Eight-brownies
290 g smör

290 socker
95 g kakao
3 ägg
60 g mjöl
200 g After eight

Lägg socker, kakao och smör i en rostfri bunke. Placera bunken över vattenbad och låt blandningen sakta smälta samman. Låt svalna.

Rör ner ett kylskåpskallt ägg i taget i chokladblandningen. Och vänd därefter ner mjölet.

Klä en mindre form, 30x20 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och placera After eight-plattor ovanpå. Grädda i 160 grader i ca 25-30 minuter.

Skär ut bitar lika stora som After eight-plattorna. Placera en After eight-bit på kakan och spritsa grädde på toppen och tillsist ett litet hallon.  


Fyra dagars ledighet är inte fy skam. Eller ledig och ledig, jag har ju min butik Annies Stuga öppen alla dagarna, men det är så roligt att det inte räknas som arbete. //Malin

2 kommentarer:

  1. Yum, ser jättegoda ut! Kram!

    SvaraRadera
  2. Alltså du och dina bakverk, jag tror jag tar och flyttar in i butiken!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.