torsdag 8 maj 2014

KYCKLINGSALLAD MED BACON, SPARRIS OCH POCHERAT ÄGG



Pocherat ägg, pocherat ägg, det är något lite lyxigt över det tycker jag. Även om det är superduperenkelt att göra, var det här min första gång. Fick nämligen sparris med pocherat ägg på Bloggträffen för en dryg månad sedan, och har sedan dess inte riktigt kunna släppa tanken. Sparris är en given favorit i familjen och ägg är det som går åt mest av allt hemma hos oss, så kombon blir perfekt. 

Ostchips är gott och så lätt att bara slänga in i ugnen. Tänk vad bra till fredagsmyset eller kanske tacomyset.

Kycklingsallad med bacon, sparris och pocherat ägg
2 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 påse sallad (sommarsallad)
1/2 gurka
8 körsbärstomater
1 knippe sparris
salt & svartpeppar
Chili explosion

Skär kycklingen i bitar och bryn i smör, salta och krydda. Stek baconet i småbitar. Sparrisen steker jag även den i stekpanna i några minuter. Den får inte blir för mjuk. 
Lägg sallad på tallrik tillsammans med gurka och halverade tomater. Lägg på kycklingen och strö över baconet och lägg sparrisen snyggt på toppen. Till sist de pocherade äggen. Dra några varv med svartpeppar och chili explosion. 

Pocherat ägg
4 ägg
vatten 
1/2 msk salt/liter vatten
1 msk ättikssprit (12%)

Koka upp vattnet och sänk så att det bara sjuder. Häll i salt och ättika. Rör runt i vattnet med en gaffel för att få en virvel i det. Knäck ett ägg i taget i en kopp och häll försiktigt ner ägget i vattnet. Låt ägget sjuda, inte koka, i cirka 3 minuter. 
Ta upp ägget med hålslev och lägg på en bit hushållspapper. 


Ostchips
3 dl riven ost (gärna smakrik)
Ev. kryddor (ex, Chili explosion, oregano, chiliflakes)

Lägg små högar av ost på bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 150 grader tills chipsen fått lagom färg. 






Vid min första Bloggträff i Ystad i september 2012 bodde vi på Ystad Saltsjöbad. Ett mycket flott hotell med ett riktigt fint SPA dessutom. På frukostbordet hittade man Egg Benidict, ni fattar! Toast med skinka, pocherat ägg och hollandaise. Fint ska det vara på hotell!




//Malin








3 kommentarer:

  1. Så galet gott!!!
    Glömmer aldrig den där frukosten. Egg Benedict på en frukostbuffé alltså, hur grymt är inte det?!

    SvaraRadera
  2. Saltans benedictägg är så jädrarns goda, tror vi åt vars tre den ena morgonen...:)
    Du har verkligen fått till dina pocherade ägg riktigt snyggt, det låter riktigt gott tillsammans.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.