tisdag 27 maj 2014

KYCKLINGGRYTA MED GRILLAD KYCKLING, RÖD TAPENAD OCH SPENAT



Färdiggrillad kyckling är riktigt bra att använda sig av när man vill att maten ska bli snabbt klar. Jag tycker att det är så smidigt och gott. Det är även attans så gott att äta varm grillad kyckling som den är, kanske med lite coleslaw upptill. 

Här är några fler gamla recept där jag använt mig av färdiggrillad kyckling.

http://malinsdiner.blogspot.se/2013/09/flygande-jakob-pa-mitt-vis.html

http://malinsdiner.blogspot.se/2012/03/lyxig-kycklingpasta.html

http://malinsdiner.blogspot.se/2011/09/kycklingpaj.html

http://malinsdiner.blogspot.se/2012/02/kyckling-bacon.html

I dag lagade jag till en gryta med massa godsaker i, bland annat röd tapenad och färsk spenat. Det blev riktigt gott och såsen kunde ätits med sked. 





Kycklinggryta
1 grillad kyckling
1/2 rödlök
10 champinjoner
6-7 msk röd pesto
1 msk kycklingfond
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
3 tomater
150 g färsk spenat
salt & svartpeppar

Bena ur kycklingen och skär den i mindre bitar. Strimla löken och dela champinjonerna i halvor. Fräs lök och svamp i smör, tillsätt kycklingen och blanda runt. Blanda i tapenad och fond. 
Häll i grädde och créme fraiche och låt allt småputtra några minuter. Vänd därefter i tomater i bitar samt spenaten. Smaka av med salt och peppar. Sedan är det klart!

Jag och Lars åt grytan med Sjögräsnudlar och barnen fick pasta.











I morgon är det onsdag, men blir som fredag, vilket gillas tokmycket!


//Malin




3 kommentarer:

  1. Alltså jag glömmer alltid bort att färdiggrillad kylling finns som alternativ. Men det är ju hur smidigt som helst, så jag borde ju bara ta och lägga det på minnet. Det här receptet lät gott, dessutom. Kram på dig, nu ska vi äta rabarberpaj, hohoo vad gott!

    SvaraRadera
  2. Ser härligt ut! Ja, idag är det ju helgdag i Sverige, hade glömt det. Här i Wales är det en alldeles vanlig dag. Ha en fin långhelg!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.