Men med säkerhet kommer vi att höra mycket från Lovisa i framtiden. Hon skriver recept för fulla muggar, nu på Expressens sida "Mitt Kök". Det var också där jag hittade receptet på de här muffinsen. Lite nyttigare muffins utan vetemjöl och med honung som sötning. Muffinsen är inte särskilt söta, men riktigt goda ändå!
Glutenfria bananmuffins
3 bananer
3 ägg
110g rysk yoghurt (kvarg eller kesella)
1/2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1/2 dl chiafrön(kan uteslutas)
4 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2-3 tsk pepparkakskryddor
1 msk flytande honung (kan ökas om man vill ha lite sötare smak.)
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman banan, ägg, yoghurt och honung. Blanda alla torra ingredienserna väl och vänd ner i banansmeten. Klicka ut i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen 13-15 minuter. Känn med sticka efter 10 minuter.
Kan tänka mig att dessa blir goda med lite vispad grädde och skivad banan upptill. Blir som en liten bakelse då, nyttig bakelse!
Nu drar jag och familjen till storstaden. Ses om några dagar!
//Malin
De låter mycket goda och gott med pepparkakskrydda! Kram
SvaraRaderaLåter fin-fina. Pepparkakskryddor funkar året runt. Trevlig helg!
SvaraRaderaJag var inte alls lika tagen av den här säsongen av Mästerkocken. Vet inte varför men jag fastnade inte alls för någon av deltagarna.
SvaraRaderaHoppas du får en riktigt härlig helg! Det såg ju himla bra ut på insta:)
Härliga mellismuffisar! Såg att du varit i Stockholm! Det var ju bloggdagen! Hoppas att vi ses på nåt sånt nån gång!
SvaraRaderaKram Jenny
Hej Malin!
SvaraRaderaDet där med att åka ända till USA och sen inte bli insläppt...usch vilken mardröm...
Man hade ju varit knäckt efteråt. Och bli förhörd och allt som värsta brottslingen...
Nu frågade de redan på flygplatsen i Köpenhamn om man hade ESTA, alltså inresetillstånd till landet, när man skulle checka in väskorna...Det är bra!
Hoppas du fick det kanon sen i London i alla fall!
Där var jag också som au-pair.
Kram Kram!