Hur söt är förresten inte brysselkålen? Då menar jag inte smaken utan utseendet. Har ni inte inspekterat de små gröna huvudena innan, så tycker jag ni ska göra det. Det är ena små fulländade juveler!
Vegetarisk röd curry
500 g brysselkål
1/2 blomkål
1/2 broccoli
1 msk rapsolja
salt
500 ml krämig kokosmjölk
1 tsk ingefära
1 tsk tamarisoja (eller kinesisk soja)
1 tsk sambal oelek
1 tsk risvinäger (kan uteslutas)
2 tsk röd curry
1 tsk fisksås
Ansa och skär brysselkålen i två delar. Dela broccoli och blomkål i små minibuketter. Lägg i en skål och häll oljan över grönsakerna. Vänd runt så oljan täcker allt. Salta lätt. Stek kålen i stekpanna tills de mjuknat och fått fin färg.
Häll kokosmjölk i en kastrull och tillsätt ingefära, soja, sambal oelek, risvinäger, röd curry och fisksås. Låt småputtra i ca. 5 minuter.
Lägg kålen i en skål och häll försiktigt den röda curryn över.
Nu kan ni välja om ni vill servera något upptill den här curryn, eller som den är.
Vill avsluta med att visa en bild på mitt mellanmål från i går eftermiddag. Nämligen vispad grädde, hallon och riven mörk choklad. Så gott!
//Malin
Ja, visst är brysselkålen fin :) Låter mycket gott, kram!
SvaraRaderaÄlskar kål! Får dock ha den för mig själv!:)
SvaraRaderaVad jag håller med dig! Så fint att skära den itu och se mönstren. Som små underverk.
SvaraRaderaOch goda är de ju också! Smart att kombinera med röd curry: svenskt goes thai liksom.
Tack för tipset! Behöver lite veg inspo! Och ditt mellis sen då mums, blir sugen på det nu till frukost!
SvaraRaderaÖnskar dig en fin fredag! Kram Jenny
herregud vad gott : ) kram Sofia
SvaraRaderaSå gott! Både smakerna i grytan och brysselkålen. Jag älskar att koka dem och sedan ostgratinera. Gott som tillbehör till mycket.
SvaraRadera